El 2019 la Mostra FIRE!! va crear la Secció FIRE!! PRO, destinada als professionals del sector cinematogràfic (guionistes, directors, productors, exhibidors, distribuïdors…), per crear espais de reflexió atesa la molt baixa producció de films de temàtica LGTBIQ+ a Espanya.

Dos anys després, la Mostra FIRE!! va innovar creant el FIRE!! LAB, un dels pocs laboratoris audiovisuals focalitzats en projectes LGBTIQ+ i l’únic a Catalunya, amb l’objectiu d’incidir directament en la producció de cinema d’aquesta temàtica i transformar les dinàmiques de la indústria cinematogràfica per impulsar noves narratives, realitzadors amb una nova perspectiva de gènere i la representació del col·lectiu.

Durant la Mostra FIRE!! 2022 es va realitzar la taula rodona “Els creadors de sèries LGTBI, aliats de la visibilitat queer” que va comptar amb la participació de destacats guionistes: Guillem Clua (Smile), Coral Cruz (Ser o no ser) i Javier Ferreiro (Vestidas de Azul). L’èxit i l’interès d’aquest esdeveniment ens va reafirmar en l’evidència que no només moltes de les noves narratives LGTBIQ+ són també, i de vegades en major mesura, a les sèries, sinó que gran part del públic, sobretot jove, hi busca els seus referents.

FIRE!! Lab

FIRE!! Lab

Amb el canvi de consum audiovisual i el predomini cada cop més ampli de les sèries, el FIRE!! LAB torna a innovar aquest 2024, incloent-hi una nova modalitat en la seva convocatòria, la d’“Escriptura de Sèries”. Aquesta modalitat va rebre 38 projectes per rodar-se a més d’11 Comunitats Autònomes, de més de 46 guionistes, dels quals s’han seleccionat cinc projectes -dos catalans-, per així donar suport al desenvolupament local i la instal·lació de capacitats al territori, així com també destacar les històries del col·lectiu a les nostres ciutats i pobles.

A més, el FIRE!! LAB 4 va tancar una aliança amb Suma Content, la productora de Javier Ambrossi i Javier Calvo (“Los Javis”), que s’han dedicat a la creació de sèries amb temàtiques i personatges LGBTIQ+, algunes ja tan emblemàtiques com Veneno, La Mesías, Vestidas de Azul i, properament, Mariliendre. Ells mateixos lliuraran el Premi Suma, pel qual un dels projectes rebrà una assessoria personalitzada per part de l’equip de la productora.

El FIRE!! LAB 4 l’organitza la Mostra FIRE!! i el Casal Lambda, amb el finançament de l’ICEC i el suport del centre LGBTI de Barcelona, l’Institut Francès de Barcelona, la Diputació de Barcelona, La Casa del Cinema i Català Films.

Equip FIRE!! LAB

Vols llegir més?

En paper

Vols els nous números (o anteriors segons disponibilitat) en format paper? Te’ls enviem a casa..

Plometa col·laboradora

Col·labora

T’agradaria col·laborar amb la revista Lambda, fer articles, distribució…?