Loading...

L’assessorament psicològic del Casal Lambda és pioner a Catalunya i a l’Estat Espanyol. Porta més de 30 anys ajudant en els processos d’autoacceptació de l’homosexualitat, la bisexualitat i la transsexualitat i amb la més estricta confidencialitat i professionalitat.

Les seves tasques s’han anat ampliant i diversificant amb el pas del temps. Les visites de més petició són els processos d’autoacceptació de l’orientació homosexual i de l’orientació bisexual. Així com també els acompanyaments a persones amb identitats no normatives i transsexuals. També fem atenció a parelles i a les famílies.

Estem al teu costat

L’equip

Sílvia Morell Capel

Psicòloga responsable de l’assessorament psicològic del Casal Lambda, amb el que col·labora des de fa 38 anys.

Ha col·laborat com a docent durant diferents cursos en els diferents Màsters i Postgraus dedicats a l’estudi de la Sexualitat: Màster en Teràpia Sexual i de parella de la Universitat de Barcelona, i altres de la Universitat de Girona i de Lleida. També ha col·laborat al Màster de la Asociación Española de Psicología Cognitivo Conductual AEPCCC. Pertany al comitè editorial en el web: sexejoves.cat de l’Institut Català de la Salut.

Ha fet formacions, conferències, xerrades i tallers vinculats a la temàtica de l’orientació i la identitat sexual durant tota la seva trajectòria professional. Ha col·laborat en diverses publicacions i ha fet diferents articles sobre el tema.

És tutora de pràctiques de diferents universitats com la de Psicologia de Padua, Tolouse i enguany la de Milà. Ha participat com a investigadora en el Projecte Europeu Doing Rights : “Eines per a professionals que treballen en families lgtbiq+”.

Júlia Creamanos Cuesta

Psicòloga especialitzada en teràpia sexual i de parella i en atenció i intervenció psicològica de la violència de gènere.

Llicenciada en Psicologia i Màster en Teràpia Sexual i de Parella per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Resolució de Conflictes i Mediació Familiar Sistèmica per la Universitat de Girona, on ha col·laborat com a docent en l’àrea de famílies LGTBI+. Ha realitzat formació especialitzada en; “Psicologia d’Emergències i Catàstrofes”, “Capacitació de tècnica en orientació i inserció laboral” i “Atenció i intervenció psicològica de la violència de gènere”.

Actualment també treballa com a tècnica orientadora i formadora sociolaboral amb col·lectius vulnerables; diversitat funcional, salut mental i població en risc d’exclusió social.

Voluntària del Casal Lambda des de 2013. Col·labora amb l’assessorament psicològic, en els tallers, xerrades de sexualitat i activitats dels grups. Va participar com a investigadora del Projecte Europeu Erasmus+ “DOING RIGHT(S)”.

Alessandra Amato

Psicòloga especialitzada en les relacions i les interaccions interpersonals. Col·labora amb el Casal Lambda des del 2016.

Actualment en formació com a Psicoterapeuta corporal i holística. Instructora de Mindfluness Psicosomàtica.

Graduada com a Màster en estudis de dones i gènere per la UB. Llicenciada per la Università degli Studi di Padova en Psicologia de les relacions i de les interaccions interpersonals. Graduada per la Università degli Studi di Padova en psicologia clínica dinàmica. Guanyadora del premi Alumni Awards 2016, com a millor graduada. Ha treballat com a psicòloga al centre de desintoxicació Villa Ida en Padua. Voluntària del Casal Lambda des del 2016. Col·labora amb l’assessorament psicològic i els tallers de sexualitat i com a investigadora del Projecte Europeu Erasmus+ “DOING RIGHT(S)”.

Sòcia fundadora de Green Drops, associació italiana que ofereix a les escoles formació d’educació cívica.

Col·labora amb Life Skills Italia, oferint formacions en qüestions de gènere per a professionals de la salut i de l’educació.

Sylvain Tapie

Psicòleg cínic especialitzat en assessorament psicològic a refugiats polítics LGTBIQ+. Col·labora amb el Casal Lambda des del 2020.

Llicenciat en Psicologia Clínica i Màster en Psicologia Cognitivo Conductual de Toulouse Jean Jaures.

Certificat en Processament Emocional, Certificat de Formació EMDR España i en Psicologia Social de la Universitat Wesleyan.

Voluntari del Casal Lambda des del 2020. Col·labora amb l’assessorament psicològic on atén a refugiats politics LGTBIQ+. Faig seguiment terapèutic en Francés, Anglès i Castellà. També col·labora en xerrades i activitats dels diferents grups del Casal.

Dani Antolin

Metge de família especialitzat en salut mental, sobretot en conducta i emergència suïcida. Col·labora amb el Casal Lambda des d’octubre del 2020.

Metge de família a la Catalunya Central (Súria) sent referent de Salut Mental a la zona Súria-Cardona i membre del grup de a Salut Mental de l’Associació Catalana de Medicina de Família (CAMFIC). Metge d’urgències a l’Hospital Dr Josep Trueta de Girona. 

Col·laborador de l’Assessoria Psicològica del Casal Lambda des d’octubre de 2020. Cursos en conducta i emergència suïcida per la Fundació de Salut Mental Espanyola i Societat Espanyola de Suicidiologia.

Adriana Piqué Crespo

Psicòloga especialitzada en violència de gènere, adiccions i diversitat sexual i afectiva. Col·labora amb l’Assessoria Psicològica del Casal Lambda des de gener de 2023.

Atenció Psicològica i Comunitària, Feminismes i LGTBIQ+. Ha treballat amb diferents col·lectius vulnerables, especialment els relacionats amb l’abús de substàncies i violència intrafamiliar. Actualment col·labora amb l’assessorament psicològic del Casal Lambda i realitza tallers sobre gènere i diversitat sexual i afectiva.

Professionals en pràctiques

Beatriz Martínez Pardo

Psicòloga especialitzada en violències masclistes i en psicologia afirmativa vinculada a les diversitats sexuals i de gènere. Col·labora amb l’Assessoria Psicològica del Casal Lambda des de setembre de 2023.

Psicòloga especialitzada en violències masclistes i en psicologia afirmativa en diversitats sexuals i de gènere.

Maríe Lartilleux

Licenciada Master 1 de Psicología del Desarrollo a la Universitat IED de Paris - 8. Col·labora amb l’Assessoria Psicològica del Casal Lambda, en pràctiques al des de maig de 2023. Especialitzada en temes de desenvolupament i reproducció assistida.

Llicenciada en Psicologia i Màster en Teràpia Sexual i de Parella per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Resolució de Conflictes i Mediació Familiar Sistèmica per la Universitat de Girona, on ha col·laborat com a docent en l'àrea de famílies LGTBI+. Ha realitzat formació especialitzada en; "Psicologia d'Emergències i Catàstrofes", "Capacitació de tècnica en orientació i inserció laboral" i "Atenció i intervenció psicològica de la violència de gènere".

Actualment també treballa com a tècnica orientadora i formadora sociolaboral amb col·lectius vulnerables; diversitat funcional, salut mental i població en risc d'exclusió social.

Voluntària del Casal Lambda des de 2013. Col·labora amb l'assessorament psicològic, en els tallers, xerrades de sexualitat i activitats dels grups. Va participar com a investigadora del Projecte Europeu Erasmus+ "DOING RIGHT(S)".

Ugo Tetti

Graduat per la Universitat de Torí en Psicologia Clínica de la Salut i d’Intervenció a la comunitat el 2023. Formació professional com a: orientador, dinamitzador i conductor de grups. Especialitzat en tècniques corporals i expressives. Formació realitzada el 2015 a l’Institut Res de Torí. En pràctiques al Casal Lambda des de setembre de 2023.

Col·labora amb l'equip psicològic per a l'acolliment, per l'organització dels tallers de sexualitats i per les activitats del grup de persones bisexuals. Així com també col·labora amb l’assessoria educativa en les formacions amb l’alumnat de secundària. Tanmateix, té un paper destactat amb les activitats culturals per a persones adultes.

Des de 2022 col·labora en un estudi de recerca sobre els aspectes psicològics en pacients seropositius de VIH i tractats amb teràpia antirretroviral d'acció prolongada a l'Hospital: Amedeo di Savoia de Torí.

Col·laboracions esporàdiques

Anna Delgado José

Psicòloga especialitzada en teràpia sexual i de parella. És assessora acadèmica a la UOC. Col·labora amb el Casal Lambda des del 2013.

Llicenciada en Psicologia a la Universitat de Girona, i Postgrau de teràpia sexual i de parella de la Universitat de Barcelona. Voluntària activa al Casal de Joves de Santa Agnès de Malanyanes des del 2007 i monitora de lleure infantil i juvenil.

Treballa com assessora acadèmica a la Universitat Oberta de Catalunya UOC. Voluntària del Casal Lambda des del 2013. Col·labora amb l’assessorament psicològic, en els tallers, xerrades de sexualitat i activitats dels grups i com a investigadora del Projecte Europeu Erasmus+ “DOING RIGHT(S)”.

Verónica Portillo Serrano

Psicòloga especialitzada en teràpia sexual i de parella i training terapèutic. Col·labora amb el Casal Lambda des del 2013.

Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en Teràpia sexual i de parella a la Universitat de Barcelona. Postgrau en Training terapèutic al Centre Ítaca. Postgrau en Psicoteràpia Integradora Humanista a l’Institut Erich Fromm.

Psicoterapeuta d’adults i de parella. Voluntària del Casal Lambda des del 2013. Col·labora amb l’assessorament psicològic i els tallers de sexualitat i com a investigadora del Projecte Europeu Erasmus+ “DOING RIGHT(S)”.

Giulia Agnese

Psicòloga clínica especialitzada en gènere i sexualitat, en psicologia jurídica. Col·labora amb el Casal Lambda des del 2016.

Llicenciada en Psicologia i graduada en Psicologia Clínica, del desenvolupament i Neuropsicología a la Universitá degli Studi Milano-Bicocca, Màster en Gènere i Sexualitat i en Psicologia Jurídica a la Universitat Autònoma de Barcelona. Té experiència amb col·lectius vulnerables i actualment treballa com psicòloga en una escola de segona oportunitat amb joves en risc d’exclusió social a Barcelona. Voluntària del Casal Lambda des de 2016.  Col·labora amb l’assessorament psicològic, en els tallers, xerrades de sexualitat i activitats dels grups i com a investigadora del Projecte Europeu Erasmus+ “DOING RIGHT(S)”.

Articles

Contacte

Més informació i concertació de visites: tel. 933 195 550

De dilluns a divendres (hores concertades). Via e-mail o via telèfon.

Idiomes d’atenció : català, castellà, anglès, francès i italià.

Correu electrònic psicologica@lambdaweb.org

Agost, tancat per vacances.

Go to Top