El 28 d’octubre va tenir lloc la 31ena edició del festival més boig de l’any, “El Festi” FLGTBIQ+, enguany rejovenit per aquest canvi de nom, per tal de fer-lo més inclusiu, i que abans era conegut com el “Festigailesbià”.

“Les 3quins” es van proclamar guanyadores del concurs un cop més amb el tema “No m’expliquis més contes”, i Lux Mundi va quedar en el tercer lloc de la classificació amb el tema “For you”. Aquests dos participants eren repetidors, d’un total de vuit. Els dos artistes debutants al “Festi” van ser Concha Encleta, que va quedar en 2n lloc cantant en directe un tema propi, “Me ha confundido tu rol”, i Oniria Maar, amb una personal interpretació del tema “Kitt y los coches del pasado”.

Imatge del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Bcn (CRAJ)

Imatge del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Bcn (CRAJ)

La resta de participants ja eren membres de la família d’“El Festi” però feia temps que no els veiem, com la Fabiola Tortosa, que amb molta gràcia ens va fer un cuplet anomenat “La Banana”, o Joan Quiles amb el tema “Sorpresa” (i tant que ens la va donar, ens va fer un ball acompanyat d’una noia amb cadira de rodes, molt emotiu). De les Terres de l’Ebre retornava Zahara la Marikonica, amb un número ple de plomes anomenat “No tot s’hi val” i “A qui tu estimis dona igual”. Finalment, Consola Dior va actuar amb el tema “Lady Veneno”, que tenia un fort missatge contra la violència masclista envers les dones.

També vam tenir tres convidats, artistes que es troben a l’elit del transformisme de Barcelona. Ruben va ser el primer i ens va oferir una reivindicació dels drets del col·lectiu farcida d’humor. Patrik Transformista, una icona incombustible des del mític “Topxi”, ens va aportar el seu humor i una Isabel Pantoja que ja porta integrada amb ella. La tercera en sortir, Karla Show Manresa, va portar-nos glamour, versatilitat i una Rocío Jurado amb la què ens va demostrar que ella també és “La más grande”.

Imatge del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Bcn (CRAJ)

Imatge del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Bcn (CRAJ)

“El Festi” va ser conduit un cop més per Dorothy Lamarc amb la seva simpatia i bon fer de sempre, i uns modelets espatarrants. No podem acabar aquesta crònica sense agrair a la Conxita Paricio que vingués a fer d’intèrpret de llengua de signes per a persones sordes de manera totalment desinteressada, igual que tothom, és clar, i per tant també agraïm a tots els voluntaris del Casal Lambda, incloent-hi el seu President, als participants, a les estrelles convidades, a la direcció i al personal de l’Institut Francès, especialment al seu tècnic Victor Sastre, així com al nou tècnic d’“El Festi”, José Ramírez, i a l’equip organitzador amb Dani Claramunt, Xavier Esplugas, Marc Lorenzo, i sense oblidar-nos de tots els negocis que ens patrocinen i esponsoritzen, gràcies a tothom!

Aquesta edició d’“El Festi” ha estat rodona i una de les millors. Amb aquesta alegria i energia ens posem a treballar per una nova edició d’aquest festival molt boig que, un cop a l’any, us ofereix el Casal Lambda, i on sereu benvinguts a participar-hi, col·laborar-hi i especialment, a que ens vingueu a veure. Us esperem a “El Festi” 2024!

Vols llegir més?

En paper

Vols els nous números (o anteriors segons disponibilitat) en format paper? Te’ls enviem a casa..

Plometa col·laboradora

Col·labora

T’agradaria col·laborar amb la revista Lambda, fer articles, distribució…?