Carregant Esdeveniments

DESCRIPCIÓ GENERAL:Us proposem un recorregut circular per les Muntanyes de Prades en el que visitarem alguns dels seus indrets més emblemàtics i algunes curiositats.Es tracta d’un itinerari fàcil,  de 13 km i uns 300m de desnivell positiu,  que combina pistes forestals, senders,  vistes panoràmiques i zones ombrívoles de bosc. Veurem pi roig,  roures,  alzines,  castanyers,  avellanes, plantes aromàtiques,… i els primers colors de la tardor.

Lloc de sortida

Palau Reial (metro linia 3)  a les 7.45h

Explicació del recorregut

Després de fer un café ràpid a la plaça Major de Prades (amb la seva font tan maca i on podrem carregar aigua) començarem el nostre itinerari pel GR 171. Pujarem al Tossal de la Baltasana,  sostre de les comarques del Baix Camp i de La Conca de Barberà, (1201m).Seguirem el nostre recorregut fins a la Cova d’en Pere,  una gran balma amb restes d’una antiga construcció i una era al davant.Travessarem el Pla de Pagès i baixarem a la pista del Camí Principal  des d’ on tindrem unes bones vistes de la vall amb el nucli de Capafonts al fons.Farem una parada per descansar i dinar a la vora del camí, sota una gran alzina.Seguirem el nostre itinerari, per un bonic sender,  fins a l’Ermita de la Mare de Deu de l’Abellera,  un dels llocs més icònics de la zona.Després de visitar el recinte i alguns dels miradors dels voltants seguirem fins a la Roca Foradada, curiosa formació de pedra erosionada,  i fetes les fotos de rigor tornarem al nucli de Prades, la vila vermella, on podrem fer una passejada i/o un beure.Sobre les 17h. agafareml’autocar de tornada a Barcelona.

QUÈ CAL PORTAR:Botes de muntanya, bastons, gorra, roba d’abric, capelina, dinar i aigua.

PREU: 13€ socis,  18€ no socis

INSCRIPCIONS:Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu l’ingrés a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, indicant el vostre nom i PRADES. També us podeu apuntar directament al Casal Lambda.

DIFICULTAT:baixa  DISTANCIA:13 Km i 300m de desnivell

VOCALS:  Jacint i Alex

 

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.L’assegurança corre a càrrec de cadascú. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de l’activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya