Carregant Esdeveniments

En terra de frontera, al bell mig de l’altiplà central català, la Segarra ens dona la benvinguda per conèixer un trosset d’aquesta terra austera i treballadora, on els camps de cereals i les fileres d’ametllers s’esglaonen formant un paisatge de feixes. I al capdamunt dels turons, pobles i castells s’enfilen per albirar una terra d’amplis horitzons i de cels serens. La ruta dels templers, creada pel Consell Comarcal de la Segarra,relliga al llarg d’uns 19 km diferents elements d’interès patrimonial com són el castell de Granyena de Segarra, primer castell templer de la península -donació del comte Ramon Berenguer III a l’ordre l’any 1131-, el Mas de Bondia, un excel·lent exemple de vila closa medieval segarrenca i la població de Montornès de Segarra, aturonada enmig de la vall de la riera de Montornès.

Lloc de sortida: 8:00 h de Palau Reial (Diagonal) – Metro línia 3 (verda)

Itinerari:Per l’A-2 arribarem a Cervera, capital de la Segarra, i farem una breu parada per fer el cafè. Tornarem a agafar el bus, que en 8 km ens durà fins al poble de Granyena de Segarra (600 m). Visitarem per fora les restes del castell templer i a l’hora podrem contemplar unes magnífiques vistes de la plana segarrenca i urgellenca, amb el Prepirineu com a taló de fons. Començarem a caminar en direcció sud-oest enmig d’un paisatge típicament de secà, però que ara a la primavera verdeja per tots els costats. Malgrat que hom pugui pensar que estem en una terra planera, rieres i torrents excaven petites valls de poc desnivell, que anirem travessant tota l’estona. Arribarem al Mas Bondia, veurem la vila closa i esmorzarem. Tornarem vers l’est per dirigir-nos cap a Montornès de Segarra, municipi a cavall de l’Urgell i la Segarra, que va canviar de comarca l’any 1989. La majoria dels pobles de la zona van néixer durant l’Edat Mitjana sota els peus del seu castell i Montornès no n’és pas l’excepció. Arribats a Montornès dinarem i ja de tornada en dirigirem de nou cap al nord fins a Granyena de Segarra, on donarem per finalitzada la sortida. L’itinerari està ben senyalitzat, tret d’alguna cruïlla, i transcórrer per l’Espai Natural Protegit de Granyena, amb panells informatius en varis punts. El camí és més aviat ample i no suposa cap dificultat pel senderista.

Dades:    Distància aprox.:                          19 Km

Durada caminada.:                      Entre 5h00 i 5h30

Desnivell acumulat:                     Uns 400 m aproximadament

Dificultat:                                      Baixa

Què cal portar:Esmorzar, dinar, aigua, barret, bon calçat. Per la roba d’abric i l’impermeable mireu la previsió meteorològica.

Preu:14 € els socis i 19 € els no socis

Inscripcions:Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu un ingrés a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, indicant el nom i SEGARRA També us podeu apuntar directament al Casal (Comte Borrell, 22 – 08015 Barcelona, tel. 93319 55 50).

Vocals:Lluis Ferrer i Martí Cors

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.

L’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé vetllarà per tal d’evitar-los.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya