Els Joves del Lambda, presenten llibre “a casa”
El Grup de Joves i Víctor Panicello durant la presentació de “Nunca lo hubiera dicho”
Ja has acabat el batxillerat i el que coneixies fins llavors queda enrere: amistats, institut, professorat; ara toca afrontar-te a noves experiències, persones i reflexionar sobre el que t’afecta. Totes aquestes vivències són les que s’expliquen a “Nunca lo hubiera dicho”, última novel·la de Víctor Panicello en col·laboració amb el Grup de Joves del Casal, l’editorial Comanegra i la llibreria Antinous.
María López i Jordi Samsó de l’assessoria educativa van presentar el llibre en el marc dels Divendres al Casal, en un acte organitzat en col·laboració amb l’editorial Comanegra i la llibreria Antinous. A més de l’autor, Víctor Panicello, també van parlar algunes de les persones que hi han col·laborat com els membre del grup de Joves Marta Carbó, Marta fabra, Andreu Minoves, Jesús García, Giuseppe Daucelli i Catherina Le Grand.
L’assessoria educativa del Casal va aprofitar per presentar la guia didàctica de “Nunca lo hubiera dicho” adreçada a alumnat d’ESO i Batxillerat. Aquest recurs consta de dos nivells, un dedicat a 2n i 3r d’ESO i l’altre dirigit als cursos de 4t d’ESO fins a 2n de batxillerat. En aquests nivells s’aprendrà més a través de la lectura del llibre, es qüestionaran situacions de discriminació del col·lectiu i es plantejaran preguntes respecte la simbologia i la història del moviment.
Posteriorment, van llegir-se situacions reals de la novel·la i es va debatre amb tot el públic assistent entorn les problemàtiques que s’hi presenten.
Sobre Panicello
Panicello és un escriptor consolidat en l’àmbit de la narrativa juvenil, amb més de 25 novel·les publicades i diversos premis literaris. Des de fa més d’una dècada duu a terme projectes de creació literaria col·lectiva amb grups de joves. En aquest última narració va comptar amb membres del col·lectiu LGTBIQ+ per tal de conèixer el seu punt de vista respecte les seves experiències personals, socials i familiars vinculades al fet de viure des de les dissidències sexuals dins d’una societat patriarcal.
A través d’aquests testimonis, reflectits amb els personatges del llibre i mitjançant l’humor, l’autor s’endinsa en la realitat que ens envolta per fer mostrar l’LGTBIQ+fòbia encara present i acabar amb tota discriminació per motiu d’orientació o gènere.