Dissabte 6 de novembre, a l’Institut Français de Barcelona, va tenir lloc la 29ª edició del Festigailesbià. Va ser una de les edicions més esperades després que el 2020 no es pogués celebrar per la pandèmia.

Presentat per Dorothy Lamarc, van ser tres hores d’espectacle amb estrelles convidades com la cantant del mediterrani, Maria Muñoz, que va presentar un tastet del seu penúltim treball, o les transformistes Ruben, Chantal i Kyra Shimai. 

 

Dissabte sobre l’escenari del carrer Moià es van veure fins a 11 actuacions diferents amb incorporacions joves i noves. Playbacks i algunes actuacions en directe, reivindicacions contra l’homofòbia o contra el genocidi del mal anomenat descobriment d’Amèrica van ser les protagonistes d’algunes actuacions.

La figura de la Raffaella Carrà, que va morir el juliol del 2021, va ser recordada en el sí del festival i, justament, el grup 3Quins es va alçar amb la victòria amb un número plegat de cançons de la italiana. Las Mariconchis, un quartet format per membres del Grup dels joves del Casal Lambda, es van fer amb el segon premi i l’actuació en solitari de Lux Mundi amb el tercer.

 

I després de la foto de família, tradicional de cada any, ens vam acomiadar fins l’any que ve que es preveu festa grossa per celebrar l’edició número 30.

L’equip del Festigai i del Casal Lambda vol donar les gràcies a tothom qui ho va fer possible: tècnics, voluntaris, artistes i, sobretot, al públic.