Il·lustració: Ignasi Blanch

En aquesta data cal fer palès el nostre rebuig a les situacions d’assetjament i d’abús que molts infants, adolescents i jovent lgtbi+ han de viure en els centres educatius per part dels seus companys i de les seves companyes. Tanmateix, fem una crida a les institucions educatives i de lleure per tal que continuïn posant les mesures i recursos que calguin per tal de foragitar aquesta xacra. I sobretot que continuïn vetllant per tal que la diversitat d’orientació i d’identitat estigui del tot incorporat a les tasques educatives.

També cal fer una crida a totes les comunitats educatives i famílies per tal que estiguin en alerta i esbrinin qualsevol petit símptoma que els sembli sospitós.

Sabem, malauradament que el bullying pot tenir conseqüències irreversibles com el suïcidi. El jovent lgtbi+ poden viure en aïllament la seva identitat i/o orientació i estan més exposats i tenen més risc de patir aquest fatal desenllaç.

Ens pertoca doncs, protegir els nostres infants, joves i adolescents dels entorns i de les situacions més adverses pel seu desenvolupament. Ens cal donar també un missatge d’esperança i saber que continuarem treballant i lluitant i aconseguirem uns entorns més propers, humans i respectuosos amb les realitats lgtbi+.

Serveixin també aquestes paraules per acompanyar a les famílies i per a recordar a infants, joves i adolescents que han estat assetjats i que malauradament s’han suïcidat.