Contacte

Més informació i concertació de visites: tel. 933 195 550

  • De dilluns a divendres (hores concertades). Via e-mail o via telèfon.
  • Idiomes d’atenció : català, castellà, anglès, francès i italià.

Correu electrònic psicologica@lambdaweb.org

Agost, tancat per vacances.

L’assessorament psicològic del Casal Lambda porta més de trenta anys ajudant en els processos d’autoacceptació de l’homosexualitat, la bisexualitat i la transsexualitat i amb la més estricta confidencialitat i professionalitat.

El servei és pioner a Catalunya i a l’Estat Espanyol. Les seves tasques s’han anat ampliant i diversificant amb el pas del temps. Les visites de més petició són els processos d’autoacceptació de l’orientació homosexual i de l’orientació bisexual. Així com també els acompanyaments a persones amb identitats no normatives i transsexuals. També fem atenció a parelles i a les famílies.

ASSESSORA a: joves, a llurs familiars i amics. Així com a professionals de l’àmbit dels serveis socials I de la salut sobre aspectes psicològics de persones i del col·lectiu LGTBIQ+.

ACULL a: totes les persones del col·lectiu LGTBIQ+, les seves amistats i llurs familiars, en les seves necessitats psicològiques i socials, tot estimulant la seva responsabilitat i col·laboració en la normalització de la diversitat sexual.

RESPON a: les necessitats socials, sovint viscudes com a problemes individuals i col·labora per a vertebrar-ne una consciència col·lectiva i per afavorir l’autoacceptació i la integració social.

TREBALLA estretament amb àmbits i grups específics del Casal Lambda: Assessoria Educativa, Grup de Dones, Grup de Bisexuals i Grup de Joves.

TREBALLA i COL·LABORA estretament amb altres Associacions LGTBIQ+.

COL·LABORA amb d’altres professionals de la xarxa d’atenció primària,  de benestar i treball social i la xarxa de SAI de Catalunya.

PARTICIPA i TREBALLA amb el web: sexejoves.cat de l’Institut Català de la Salut. Ho fa com a membre del Comitè Editorial. I amb el projecte ERASMUS+.

L´equip

SILVIA MORELL CAPEL

És la psicòloga responsable de l’assessorament psicològic del Casal Lambda des de fa 33 anys. Ha col·laborat com a docent des de 2002 en els diferents Màsters i Postgraus dedicats a l’estudi de la Sexualitat: Màster en Teràpia Sexual i de parella de la Universitat de Barcelona, i altres de la Universitat de Girona i de Lleida. També ha col·laborat al Màster de la Asociación Española de Psicología Cognitivo Conductual AEPCCC. Pertany al comitè editorial en el web: sexejoves.cat de l’Institut Català de la Salut.

Ha fet formacions, conferencies, xerrades i tallers vinculats a la temàtica de l’orientació i la identitat sexual durant tota la seva trajectòria professional. Ha col·laborat al llibre “El Genero desordenado” compilat per Miquel Missé. També ha col·laborat en diverses publicacions i ha fet un gran nombre d’articles.

ANNA DELGADO JOSE

Llicenciada en Psicologia a la Universitat de Girona, i Postgrau de teràpia sexual i de parella de la Universitat de Barcelona. Voluntària activa al Casal de Joves de Santa Agnès de Malanyanes des de 2007 i monitora de lleure infantil i juvenil. Treballa com assessora acadèmica a la Universitat Oberta de Catalunya UOC. Voluntària del Casal Lambda des del 2013. Col·labora amb l’assessorament psicològic, en els tallers, xerrades de sexualitat i activitats dels grups i com a investigadora del Projecte Europeu Erasmus+ “DOING RIGHT(S)”.

JULIA CEAMANOS CUESTA

Llicenciada en Psicologia i Màster en Teràpia Sexual i de Parella per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Resolució de Conflictes i Mediació Familiar Sistèmica per la Universitat de Girona, on col·labora com a docent des del 2018 en l’àrea de famílies LGTBI+.

Cursos d’especialització en; “Psicologia d’Emergències i Catàstrofes”, “Capacitació de tècnica en orientació i inserció laboral” i “Atenció i intervenció psicològica de la violència de gènere”.

Actualment també treballa com a tècnica orientadora i formadora sociolaboral amb col·lectius vulnerables; diversitat funcional, salut mental i població en risc d’exclusió social. Va participar com a voluntariat Internacional al “Hospital Santa Bárbara de Sucre” (Bolívia) en l’àrea de Salut Mental i Psicopedagògica.

Voluntària del Casal Lambda des de 2013. Col·labora amb l’assessorament psicològic, en els tallers, xerrades de sexualitat i activitats dels grups, i com a investigadora del Projecte Europeu Erasmus+ “DOING RIGHT(S)”.

VERÓNICA PORTILLO SERRANO

Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en Teràpia sexual i de parella a la Universitat de Barcelona. Postgrau en Training terapèutic al Centre Ítaca. Postgrau en Psicoteràpia Integradora Humanista a l’Institut Erich Fromm. Psicoterapeuta d’adults i de parella. Voluntària del Casal Lambda des del 2013. Col·labora amb l’assessorament psicològic i els tallers de sexualitat i com a investigadora del Projecte Europeu Erasmus+ “DOING RIGHT(S)”.

ALESSANDRA AMATO

Actualment en formació com a Psicoterapeuta corporal i holística. Instructora de Mindfluness Psicosomàtica.

Graduada com a Màster en estudis de dones i gènere per la UB. Llicenciada per la Università degli Studi di Padova en Psicologia de les relacions i de les interaccions interpersonals. Graduada per la Università degli Studi di Padova en psicologia clínica dinàmica. Guanyadora del premi Alumni Awards 2016, com a millor graduada. Ha treballat com a psicòloga al centre de desintoxicació Villa Ida en Padua. Voluntària del Casal Lambda des del 2016. Col·labora amb l’assessorament psicològic i els tallers de sexualitat i com a investigadora del Projecte Europeu Erasmus+ “DOING RIGHT(S)”.

GIULIA AGNESE

Llicenciada en Psicologia i graduada en Psicologia Clínica, del desenvolupament i Neuropsicología a la Universitá degli Studi Milano-Bicocca, Màster en Gènere i Sexualitat i en Psicologia Jurídica a la Universitat Autònoma de Barcelona. Té experiència amb col·lectius vulnerables i  actualment treballa com psicòloga en una escola de segona oportunitat amb joves en risc d’exclusió social a Barcelona. Voluntària del Casal Lambda des de 2016.  Col·labora amb l’assessorament psicològic, en els tallers, xerrades de sexualitat i activitats dels grups i com a investigadora del Projecte Europeu Erasmus+ “DOING RIGHT(S)”.

En pràctiques

SYLVAIN TAPIE

Llicenciat en Psicologia Clínica i Màster en Psicoteràpia per la Universitat de Toulouse Jean Jaurès. Certificat de curs en Psicologia social de la Universitat Wesleyan. Actualment està fent les pràctiques i col·laborant en diverses formacions, grups i atencions del Casal Lambda.

*Dra. LORNA LEAL

Col·labora amb l’assessoria del Casal Lambda especialment en tasques relacionades amb la Salut Sexual. És sexòloga i també metgessa especialista en VIH de l’Hospital Clínic de Barcelona.