16/01/2016

El passat dissabte 16 de gener el Grup de Joves del Casal Lambda vam mantenir una reunió amb el president de l’entitat, Emilio Ruiz, per conèixer millor la legislació recent en matèria LGTBI. En concret, ens va parlar sobre la Llei 11/2014 del 10 d’octubre per garantir els drets de gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia aprovada per el Parlament de Catalunya.

En primer lloc, l’Emilio va analitzar els antecedents històrics que van fer possible l’aprovació de la normativa actual per explicar després el procés de tramitació parlamentària de la llei. El Casal Lambda i altres entitats i organitzacions socials hi van actuar com a interlocutors amb els diferents grups parlamentaris.

Durant la trobada va quedar de manifest el caràcter transversal de la llei que regula múltiples àmbits ens els que l’homofòbia, la bifòbia o la transfòbia poden manifestar- se, com al sanitari, l’educatiu o el cultural, destacant que es tracta d’una normativa pionera a Europa. Entre els aspectes més innovadors i substancials de la normativa estan l’establiment d’un règim sancionador dins de la pròpia llei i la inversió de la càrrega de la prova per a determinats àmbits concrets.

No obstant, l’Emilio es va lamentar perquè tot i que el plantejament de la llei és molt positiu, de moment encara no s’està aplicant i executant com cal per part dels òrgans polítics i executius, motiu pel qual les entitats seguiran mantenint reunions amb els parlamentaris i fent pressió. Després de l’exposició, els assistents vam poder plantejar els nostres dubtes i comentaris i debatre per aclarir diversos temes d’una transcendental llei que pot marcar un abans i un després al col·lectiu LGTBI.

Més info sobre la llei aquí.

P.D.: Concentració aquest dimecres 27 a les 19:00h a la pl. Sant Jaume “Aturem bullying per LGTBIfòbia – Implementació de la Llei LGTBI“.