El divendres 17 d’octubre de 2014 s’ha publicat la “LLEI 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.”

Versió català Versió castellà
English version

(Law 11/2014 of 10 October, for guaranteeing the rights of lesbian, gay, bisexual, transgender and intersex

people and eradicating homophobia, biphobia and transphobia)

Recursos, notícies sobre la llei:

Plataforma entitats LGTB.cat

Observatori Contra l’Homofòbia, a partir del divendres 6 de febrer de 2015, l’OCH farà servei jurídic gratuit tots els divendres a la tarda. Aquest servei facilitarà el poder realitzar denuncies a l’empar de la llei contra la LGTBIfòbia.

Formulari de l’Oficina Virtual de Tràmits del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, si teniu qualsevol comentari, pregunta, queixa o suggeriment sobre la nova llei.

Oficina Virtual de la Generalitat de Catalunya on es poden tramitar les denúncies de fets contra lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals.

Campanya 012 Llei contra la LGTBfòbia

Àlbum fotogràfic del procés d’aprovació de la llei (7/11/2012 – 8/07/2014). (Elaboració del President del Casal, Emilio Ruiz, per al Centre de Documentació Armand de Fluvià)

Àlbum fotogràfic del dia de l’aprovació de la llei al Parlament i la Ciutadella. (Elaboració del President del Casal, Emilio Ruiz, per al Centre de Documentació Armand de Fluvià)

Entrevista a Katy Pallàs, presidenta de FLG, a Radio Canal Extremadura sobre la llei.

Catalunya aprueba una ley pionera contra la homofobia. Gayles.tv  Catalunya pionera en garantir els drets de les persones LGBT. IdemTV
Eugeni Rodríguez (FAGC): “El que calla en la homofòbia té una responsabilitat molt important“. Els Matins, TV3, 06/10/2014
Conferència: “Presentació de la Llei LGBTI: la igualtat de tracte i l’eradicació de l’homofòbia és un repte legal i social a Catalunya” al centre de documentació Dixit del 29 de gener, a càrrec de Francesc Xavier Jaurena, advocat i diplomat superior en Criminologia per la Universitat de Barcelona. Dixit, 29/01/2015
Guia pràctica sobre la llei 11/2014, de 10 d’octubre per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, edita l’Ajuntament de Ripollet i l’Observatori contra l’Homofòbia, abril 2015.

El Parlament aprova la llei antihomofòbia amb el consens de tots els partits excepte el PP i Unió“, Ara, 02/10/2014

La ley contra la homofobia aprobada en el Parlamento catalán, en 6 claves“, eldiario.es, 02/10/2014

Catalonia passes historic anti-homophobia law“, EUobserver, 06/10/2014

Spain’s Catalonia region passes ‘world’s most pioneering laws against homophobia’“, GayStarNews, 04/10/2014

Spain: Catalonia passes gay anti-discrimination law“, Pink News, 03/10/2014

Llei de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia“, artícle a Viquipèdia.

Lliures i iguals

La Xarxa Audiovisual Local (XAL) ha iniciat una sèrie documental amb motiu de l’aprovació de la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, titulat “Lliures i iguals”:

‘Lliures i Iguals’ – Explica a través d’històries personals els principals articles de la llei 11/2014 LGBTI aprovada al Parlament de Catalunya el 2 d’octubre de 2014 i pionera al món per la defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals. Una llei pionera – El col·lectiu LGBTI, juntament amb el suport de la majoria de formacions polítiques, han fet que Catalunya tingui una de les lleis més avançades del món en matèria de drets d’identitat i orientació sexual. Vivim la jornada festiva del Dia Contra l’Homofòbia amb els principals impulsors de la llei per desgranar els passos per a la consecució de la llei. Són Eugeni Rodríguez, portaveu del Front d’Alliberament Gai de Catalunya; Emilio Ruiz, president del Casal Lambda; Joaquim Roqueta, president de Gais Positius, i Katy Pallàs, presidenta de Famílies Lesbianes i Gais.
Una llei que protegeix – Explicació de les novetats jurídiques referides a la inversió de la càrrega de la prova i el règim sancionador a partir de la denúncia per discriminació de Daniel Celma al Casal Tramuntana. Una llei que educa – La Patricia Gutiérrez i la Merche Buyo relaten la discriminació viscuda en el moment de matricular el seu fill en una escola. Per contra i en la línia de la llei 11/2014, centres educatius com l’Institut Roger de Flor de Barcelona impulsen continguts integradors de les persones LGBTI.
Una llei preventiva – La llei contra l’homofòbia obliga les empreses a respectar la igualtat de tracte i d’oportunitats de les persones LGBTI. Coneixem el cas de l’Erick Eblana, acomiadat per un suposat cas de serofòbia, i la història d’integració en el món laboral de la dona transsexual Tina Recio. Una llei sensible – A diferència del que ara succeeix, la llei insta les administracions públiques a què les polítiques no tractin la condició de les persones LGBTI com una patologia. La Verónika González relata com està sent la transició de canvi de sexe. El Gabriel Martín explica què és i com ha viscut la intersexualitat.
Una llei que empara – La llei empara sense discriminació les famílies formades per persones LGBTI. Coneixem com va ser l’experiència en reproducció assistida de la Vanessa Alcaraz i l’Amanda Frías i com va ser l’adopció per al Miquel Palau i el Juanma Rodríguez.