1 al 3 de maig de 2015

VIA VERDA (RIPOLL SANT FELIU) EN BTT
Les Vies Verdes són el resultat de l’adaptació per a usos turístics d’antics traçats ferroviaris. En aquesta sortida farem un itinerari en bicicleta en què circularem pel traçat de tres antics ferrocarrils: el de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses, el d’Olot a Girona i el de Girona a Sant Feliu de Guíxols, i coneixerem el paisatge i les poblacions més importants de la zona.
SORTIDA: Divendres 1. Quedem a Sant Andeu Arenal, per agafar tren cap a Ripoll a les 8.00h del matí.
DESCRIPCIÓ GENERAL: Ruta molt adient per iniciar-se en les rutes amb bicicleta, la major part del trajecte és de baixada excepte dos ports (Santigosa i Bas).
Divendres 1: (Ripoll-Olot 22km) Sortida a les 8 del matí amb tren fins a Ripoll. Arribada a les 10 i tot seguit recollirem les bicicletes i començarem la primera etapa del nostre viatge. Anirem per la via verda fins a Sant Joan de les Abadesses i d’allà per l’antiga carretera de Santigosa pujarem fins al coll del mateix nom i tot seguit baixarem cap a la Vall de Bianya per arribar a Olot. Visita a la ciutat. Sopar i dormir a l’alberg.
Dissabte 2: (Olot-Girona 54km) Després d’esmorzar ens posarem en marxa per la ruta del carrilet d’Olot. Ascensió al coll d’en Bas i la resta de trajecte de baixada passant per diverses poblacions (Sant Feliu de Pallerols, Les Planes d’Hostoles, Amer, Anglès…) Dinarem en alguna d’aquestes poblacions i finalment arribarem a Girona. Tindrem temps per visitar la ciutat. Sopar i dormir a l’hotel.

Diumenge 3: (Girona-Sant Feliu 40km) Començarem la tercera etapa per la via del carrilet de Sant Feliu, pasant per Cassà, Llagostera i Santa Cristina d’Aro. Arribarem a Sant Feliu de Guíxols a l’hora de dinar. A la tarda agafarem un autocar de tornada a Barcelona.

QUÈ CAL PORTAR: Impermeable, sabatilles d’esport, culotte de ciclista amb reforç i guants per a les rutes, llum frontal per els tunels, tovallola i necesser, roba de recanvi, cantimplora i queviures pels 3 dinars (també podem comprar per el camí). Teniu en compte que ho hem de portar tot a sobre, es recomana portar alforges o motxilla petita.
PREU: Aproximadament 145 € per persona que inclou allotjament amb esmorzar, lloguer de bicicletes amb casc i autocar de tornada a Barcelona. No inclou àpats ni l’anada en tren.
INSCRIPCIONS: Envieu un correu electrònic (muntanya@lambdaweb.org) amb nom i cognoms, telèfon mòbil i si disposeu de vehicle. Cal fer un ingrés a compte de 50 €. Fer l’ingrés a CatalunyaCaixa 2013-0500-11-0212830635, indicant el nom i cognoms i VIA VERDA. També us podeu apuntar directament al Casal (c/ Verdaguer i Callís, 10, BCN Tel. 93-319 55 50)
VOCALS: Josep Mª i Pep
AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT. L’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.