Del 28 de juny al 9 de juliol tindrà lloc la 16a Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià FIRE! que com cada any organitza el Casal Lambda. L’Institut Francès contiunua com a seu principal de la Mostra, mentre que la Casa Âsia i la FNAC acolliran els cicles de cinema asiàtic i les jornades pedagògiques, respectivament.

L’edició d’enguany girarà entorn del poder de l’art com a forma d’expressió i superació, i de l’energia femenina que viu en totes les persones, una forma de ser i de mirar que reivindiquem en tots els àmbits de la vida.

Entre els llargmetratges confirmats destaquem Les Amours Imaginaires, de Xavier Dolan, l’enfant terrible del cinema canadenc, i Gigola, de Laure Charpentier, amb Lou Doillon, filla de Jane Birkin i Jaques Doillon; i en documentals, L’amour fou, de Pierre Thoretton, sincera i desoladora història de la parella Yves Saint-Laurent i Pierre Bergé.

 

 

FIRE! col·labora enguany amb el 50 aniversari d’Amnistia Internacional, amb una festa conjunta amb la presència d’Isabel Coixet.

I també, com ja és habitual, hi haurà un lloc per la música: artistes i djs del pop i l’elecrònica mundial seran presents a la festa inaugural a la Sala Apolo de la mà de Silvia Prada.

En definitiva, una Mostra de Cinema d’autor i documental fresca i sense etiquetes, adreçada a totes les persones interessades en els drets humans i el bon cinema. No us la perdeu, us hi esperem!