Diumenge, 18 de Març de 2012                 

 

DESCRIPCIÓ 

 

 Poques vegades es salva de la ruina i la demolició una mostra tan bella del patrimoni industrial català com l’antiga fàbrica de l’Anís del Mono a Badalona.

Una fàbrica de l’àpoca gaudiniana, fundada l’any 1869 pels germans Bosch

Endinsar-nos en un edifici d’aquest estil ens permetrà, a part de conèixer la seva arquitectura (com algunes de les seves estances que actualment encara conserven aires antics), també  com s’elabora l’anís   (Pimpinella  anisum),  que a finals del segle XIX la familia Bosch creà. Veurem la sala de destil•lació, els alambins i els laboratoris. Avui dia encara una part de la producció, la més artesanal, s’efectua aquí.

 

Hi podrem conèixer el sistema de producció artesanal que s’utilitza per obtenir l’Anís del mono que des de fa més de 140 anys s’ha convertit en una de les  marques més populars del món. Destaquen, pel seu valor patrimonial, la sala de la destil.lació. l’arxiu i el despatx del gerent, d’estil modernista.

Coneixerem les campanyes publicitàries promogudes per Vicenç Bosch (cartells de Ramon Casas) i descobrirem els secrets de la característica ampolla de l’anís i de la seva famosa etiqueta com per exemple que el mico (mono )de l’etiqueta no té faccions de mono sinó que té certa semblança a Darwin ja que “els germans Bosch estaven en contra  de la teoria  de l’evolució caricaturitzant al mateix Darwin” …

 

DADES: 

Hora de la visita  a la fàbrica a les 12:30h. C/ Eduard Maristany, 115.

Dinar al Restaurant  l’Antillana a les 14.30h.  C/ Santa Madrona, 63 – cant. Prim.

  

HORA I LLOC DE SORTIDA:

Ens trobarem al primer vagó de la renfe, linia R1 Plaça Catalunya, Barcelona direcció Mataró o Blanes que surt a les 10:32 i que ens deixarà a Badalona a les 10:50. (podeu utilitzar el mateix bitllet de la T1) Si el bon temps acompanya volem portar-vos fins a l’escullera que queda a tocar de la fàbrica i contemplar les vistes que ofereix de les platges Badalonines i de la mateixa fàbrica i després d’aquest petit passeig prendre una beguda calenta al baret: “The Sand” que queda just al costat de la fàbrica i que si fa sol té una terrasseta a peu de platja força agradable.

També tindreu la possibilitat (per aquells que visquin més a prop de Badalona) d’arribar directament a la fàbrica. Amb tot i això, el punt oficial serà al 1r vagó de la Renfe, Linia R1. Plaça Catalunya-Mataró o Blanes, que sortirà puntualment a les 10.32h.  

 

A les 12:30 començarà la visita que durarà 90 minuts aprox. Després de la visita sortirem xino-xano cap al restaurant (15 minuts aprox.) on tindrem la taula parada per fer-hi un menú cassolà amb cuina de mercat. Després del dinar i si el temps acompanya, aquells que vulguin relax, Badalona té un balcó mediterrani esplèndit per gaudir-lo tot fent un tomb.

Per tancar la tarda tornant a Barcelona podrem arrodonir el dia fent una copa i ballaruca al casinet d’Hostafrancs organitzat també pel Casal que comença a les 18.30 fins a les 22.00h.

 

PREUS: la visita te un cost  7€ per persona. Màxim 25 persones.

Preu del menú: 12€ per persona.

 

IMPORTANT:  Per normativa de la fàbrica es necessari que em facil.liteu:

El vostre numero de DNI amb nom i els dos cognoms.

També:

Cal que confirmeu quants sereu a la visita i quants a dinar. Esperem que tots vingueu a dinar doncs hem escollit restaurant, (recomanat per l’oficina de turisme de la mateixa població),on la qualitat preu està molt bé.

                  

Recordeu que hi ha places limitades!!

 

 

INSCRIPCIONS A:   Envieu-me tota la informació (nom i 2 cognoms + NIF + confirmació visita i dinar) per correu electrònic a: joan.colilles@hotmail.com

Demanem serietat per confirmar que vindreu al correu electrònic i per tant no us presenteu a la visita sense prèvia confirmació.

(Preguem formalitat ja que el Casal avança els diners de la visita guiada) .

 

VOCALS:   Xavier, Jaume i Joan.