Diumenge 13 de març de 2011

 

La Garriga va ser una important població d’estiueig a la època del modernisme.  Una selecció de vint cases i torres permet endinsar-se en l’atmosfera del temps d’estiueig. El principal arquitecte va ser Manuel Joaquim Raspall, del qual visitarem la seva casa natal.  L’anomenada Illa Raspall, que compren vàries edificacions com la Casa Barbey, La Bombonera, la Torre Iris o la Casa Barraguer, és un conjunt únic a Catalunya, que ha estat declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

 

DESCRIPCIÓ GENERAL:

Farem la visita guiada a La Doma (antiga parròquia i actual cementiri, amb un interessant retaule gòtic) i desprès ens desplaçarem a la zona modernista de la població. La visita en conjunt tindrà una durada de dues hores.  Cost aproximat de la visita 5 euros.

 

HORA i LLOC DE SORTIDA:

Tren de RENFE: 9.36 Sants, 9.41 Pl. Catalunya, 9.50 Sant Andreu Arenal. Ens trobarem al primer vagó. Arribada a La Garriga a les 10.23. Temps per fer un cafè. La visita guiada començarà puntualment a les 11 hores a La Doma.

 

DINAR:Dinar a la mateixa població, amb menú per un cost aproximat de 16 euros per cap. Qui vulgui quedar-se a dinar, cal que ho comuniqui abans de dissabte dia 12 per fer la reserva, al tel. 669188102  

 

VOCALS:Julià i Andrés

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalu