Diumenge 1 de maig de 2011

 

L’itinerari relativament curt i de poca pujada ens permetrà conèixer dues valls molt properes però radicalment diferents, la vall del riu Brugent i la vall del riu Glorieta, afluents tots dos del riu Francolí, des del bonic poblet de Farena passant per Mont-ral i finalitzant a Alcover.

 

DESCRIPCIÓ GENERAL:        

 

Un cop arribat l’autocar a Farena (610 m i un cens de 48 persones) podrem fer un tomb pels seus carrers costeruts per tal d’admirar la seva rústica bellesa.

Començarem aleshores a caminar seguint els senyals grocs i blancs del PR-C 20 i guanyant alçada passarem pel Mas d’en Verd i la font de l’Escopeta, on confiem de trobar aigua encara, fins arribar al poble de Mont-ral (888 m i uns 136 habitants) com a punt més enlairat de la nostra caminada i amb bones vistes dels voltants.

Tot seguit baixarem a la vall del riu Glorieta on abunden els salts d’aigua i els tolls entre roques, com el conegut “Niu de l’Àliga”, on, si les condicions climàtiques són bones es podrà fer un bany refrescant. Podrem observar també al llarg de la ruta les construccions que parlen de l’aprofitament d’antic de la força i cabdal del riu.

El darrer tram per pista asfaltada ens durà, passant pel Santuari de la Mare de Déu del Remei (beneït el 1779), fins al poble d`Alcover (240 m i 5.143 h) on agafarem de nou  l’autocar per tornar a Barcelona.

 

DADES:

Distància a recórrer: aprox. uns 15 km.

Desnivell de pujada 270 m i de baixada 640 m

Temps de marxa efectiva: unes 5 h.

 Dificultat: mitjana.

 

HORA I LLOC DE SORTIDA: 8 h. Metro Palau Reial (Avinguda Diagonal).               

 

CAL PORTAR: Calçat de muntanya, roba d’abric i capelina. Esmorzar, dinar i aigua.

 

PREU: 14 € (socis) i 17 € (no socis).

 

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS AL CASAL LAMBDA:  

C/Verdaguer i Callís, 10.  (08003) Barcelona  Tel 93 319 55 50

 

INSCRIPCIONS PER COMPTE CORRENT : 

Trucar al Casal o enviar mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i fer ingrés al compte de CatalunyaCaixa 2013-0500-11-0212830635, indicant nom i  Prades.

 

VOCALS: Lluís, Oscar i Miquel.

 

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.

l’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys

o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

 

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya