Diumenge 29 de maig de 2011

 

 

LLOC DE SORTIDA:7.00 h. Sant Andreu Arenal – Fabra i Puig

                 

DESCRIPCIÓ GENERAL:La sortida transcórrer per paratges de la Serra de les Salines, una serralada pirinenca i fronterera entre les comarques de l’Alt Empordà i el Vallespir i continuació natural de la serra de l’Albera, amb alçades que superen àmpliament els 1000 m i que ens permet veure diferents estatges de vegetació, des de les típiques alzines suredes mediterrànies a les parts més baixes fins a clapes d’ombrívoles fagedes als punts més alts de la serra. El bosc i les bones vistes sobre la plana empordanesa, l’Alta Garrotxa i el Vallespir ens acompanyaran al llarg del recorregut. L’autocar ens durà fins a La Vajol. Després d’un breu cafè sortirem en direcció al castell de Cabrera per una pista que s’enfila suaument però sense treva fins a les restes del castell medieval de Cabrera (850 m), emplaçat sobre un escarpat bloc granític visible des de molts punts de la zona i amb una àmplia panoràmica sobre la plana empordanesa i el pantà de Boadella. Aquí esmorzarem. Continuarem pujant en direcció al Santuari de Les Salines (1.100 m), on hi arribarem seguint el GR-10 passant per uns bonics paratges boscosos i ufanoses fonts d’aigua. Ens aturem breument al santuari, ja molt proper a la frontera, per continuar per un corriol curt però costerut que ens durà fins el cim de les Salines o Pedrisses (1.333 m). Si el temps ho permet dinarem aquí dalt. A continuació anirem carenajant per la línia fronterera entre Espanya i França fins al Coll dels Pous per tornar a baixar cap a Les Salines, seguint el GR-10, el qual ens durà directe fins a Maçanet de Cabrenys. Seran un parell d’hores seguides de baixada per un bonic camí bastant ombrívol. 

 

 

DADES:

Distància aprox.:17 Km.

Durada caminada.:6 h

Desnivell acumulat:700 m de pujada i 850 m de baixada

Dificultat:mitjana

                               

QUÈ CAL PORTAR:Esmorzar, dinar, aigua, bon calçat, barret, crema solar i impermeable.                                   

PREU:14 € socis/17 € no socis.

INSCRIPCIONS AL CASAL LAMBDA:

C/ Verdaguer i Callís, 10.       Tel. 93-319 55 50.      08003 Barcelona

INSCRIPCIONS PER COMPTE CORRENT:

Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu ingrés a CatalunyaCaixa 2013-0500-11-0212830635, indicant nom i SALINES

VOCALS:Guillem, Albert i Martí

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.

l’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya