Diumenge  26 de maig de 2013

 

LLOC DE SORTIDA:  7:30 h. a  Sant Andreu Arenal

(Metro: Línia 1, estació Fabra i Puig)

 

DESCRIPCIÓ GENERAL:

El Santuari dels Àngels es troba situat al cor del massís de les Gavarres, a 484 metres d’altitud. Pertany al municipi de Sant Martí Vell, tot i ser un punt de referència per a molts dels pobles de la rodalia. Ja l’any 1409, el bisbe Descatllar va donar permís a uns particulars per a construir una ermita. Des del cim es pot gaudir d’una meravellosa panoràmica que permet albirar la plana Empordanesa, els Pirineus, el Montseny i les illes Medes.

 

ITINERARI

L’autocar ens deixarà a la bonica ciutat de Girona, on disposarem de temps per esmorzar abans de començar la nostra excursió.

Un cop creuat el riu Onyar, travessarem el casc antic de la ciutat i podrem admirar alguns dels monuments més importants de la ciutat com  l’església de Sant Feliu o el monestir romànic de Sant Pere de Galligants. Des d’allà enfilarem el camí vell de Girona als Àngels per la vall de Sant Daniel, resseguint un agradable camí a la vora del riu Galligants.

Un cop travessada la carretera nacional, enfilarem la serra de les Gavarres per un agradable corriol que ens durà fins al cim dels Àngels on dinarem. Als Àngels hi ha hostatgeria i zona de picnic. Tindrem temps de gaudir de les vistes i de visitar el santuari.

Havent dinat prendrem el camí de baixada, fins arribar a l’encreuament que ens durà al castell de Sant Miquel, fortalesa del S.XV situada en un turó que ofereix boniques vistes de la zona. La baixada ens durà de nou a Girona per un pintoresc corriol.

 

DADES  

Distància recorreguda aprox.: 23 Km.

Temps de marxa efectiva.:6 hores

Desnivell: 700 m.

Dificultat: mitjana/baixa

                

QUÈ CAL PORTAR: Esmorzar, dinar, aigua, bon calçat, impermeable, crema i ulleres de sol.

                                      

PREU: 14 € socis / 17 € no socis. (2€ menys si feu el pagament abans del 18/05)

 

INSCRIPCIONS AL CASAL LAMBDA:

C/ Verdaguer i Callís, 10. Tel. 93-319 55 50. 08003 Barcelona

INSCRIPCIONS PER COMPTE CORRENT:

Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu l’ingrés a Caixa Catalunya 2013-0500-11-0212830635, indicant el nom i ÀNGELS

 

VOCALS:  Xavier i Guillem

 

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.

L’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

 

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya