Diumenge 27 de febrer de 2011

 

LLOC DE SORTIDA:07.45 h. Sant Andreu Arenal – Fabra i Puig                 

 DESCRIPCIÓ GENERAL: La sortida transcórre per paratges de la Depressió Central Catalana, a l’extrem nord de la comarca del Bages, colindant amb el Berguedà. Un territori d’orografia irregular, amb valls i carenes que se succeeixen ininterrompudament i amb la presència de masos aïllats i parròquies rurals encapçalades per sengles esglésies romàniques. Un mosaic agroforestal, que combina el bosc de les vessants i carenes amb els camps de cereals a les planes i que malauradament ha estat afectat per grans incendis forestals.

Al llarg de tot el recorregut podrem anar divisant les estribacions del massís prepirinenc al nord i la silueta de la serralada prelitoral al sud. L’autocar ens durà fins a Navàs. Després d’un breu cafè sortirem en direcció oest, tot resseguint el GR 176 en direcció a Castelladral. El camí ben senyalitzat transcórrer per camps de conreu i petites clapes de bosc, per baixar a la riera del Mujal. De pujada passem pel costat de l’església romànica de Santa Maria de les Esglésies i arribem fins a Sant Cugat del Racó, on esmorzarem. Estem davant d’un magnífic exemplar d’arquitectura romànica d’estil llombard, amb planta de creu grega i un cimbori circular, característiques quasi úniques a Catalunya. Des d’aquí seguirem el GR cap a Castelladral, situat a dalt de la carena, a uns 650 m. Aquest petit nucli disposa d’un alberg i des d’aquest lloc enlairat dinarem tot gaudint d’una bona vista. A continuació, i sense deixar el GR-176, baixem cap a la riera d’Hortons, passant per una bonic bosc de pinassa, per tornar a remuntar la carena i entrar en un paratge afectat pel darrer gran incendi forestal de la zona l’any 2007. Des de dalt de la carena ja veiem el petit nucli de Valldeperes i el sender passa per un tram amb forta pendent, que baixa a Valldeperes on ens recollirà l’autocar.

 

 

 

DADES:     Distància aprox.:19 Km.

                Durada caminada.:6 h

                Desnivell acumulat:600 m de pujada i 550 m de baixada

                Dificultat:mitjana                               

 

 

QUÈ CAL PORTAR:Esmorzar, dinar, aigua, bon calçat, abric, impermeable i     bastons (recomanable per a la baixada del darrer tram).                                   

 

PREU:14 € socis/17 € no socis.

 

 

INSCRIPCIONS AL CASAL LAMBDA:

        C/ Verdaguer i Callís, 10. Tel. 93-319 55 50. 08003 Barcelona

 

 

INSCRIPCIONS PER COMPTE CORRENT:

Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu ingrés a CatalunyaCaixa 2013-0500-11-0212830635, indicant nom i CASTELLADRAL

 

VOCALS:Guillem, Oriol i Martí

 

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.

l’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya