28 de juny de 2015

RIERA DE GUALBA (Montseny)
SORTIDA: Quedem a les 8.30h a la sortida del metro Fabra i Puig (Renfe Sant Andreu Arenal), per anar plegats en autocar fins Santa Fe del Montseny. A l’arribada, temps per fer un cafè i a les 10.00 visita del Centre de Informació de Can Casades i veure l’audiovisual sobre el Parc Natural..
DESCRIPCIÓ GENERAL:

El camí comença al costat de l’Hostal de Santa Fe en una zona de aiguamolls i fa volta a l’embassament per la banda esquerra. Passem per sobre la presa i anem travessant una magnífica fageda que fa baixada fins assolir novament el nivell de la riera. Anem veient el recorregut de l’aigua amb gorgs i cascades. Farem parades al llarg del recorregut i haurà possibilitat de bany en algun dels gorgs (a la Central nº2, al Gorg Negre, etc.), i parada també per dinar de sarró. La segona part del recorregut passa per un bosc típic mediterrani que s’ha refet després de patir un incendi el 1994 (sureres, alzines, arboços…). Al final de la baixada arribarem a la Central nº3 i el famós Salt de Gualba. Passarem pel mig del Parc Mediambiental (abans era del RACC) i acabarem el recorregut al bonic poble de Gualba on hi haurà temps per relaxar-se i fer una cervesa abans de tornar a Barcelona.

DADES: Distància aprox.: 15 Km
Durada caminada.: 4 hores
Desnivell acumulat: 950m (de baixada)
Dificultat: mitjana,Pel desnivell i les característiques d’alguns trams del recorregut és molt aconsellable portar bastons.
QUÈ CAL PORTAR: esmorzar, dinar, prou aigua, barret, calçat de muntanya, impermeable, crema solar, tovallola i banyador.
PREU: 17 € no socis , 10€ socis
INSCRIPCIONS: Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu l’ ingrés a CatalunyaCaixa 2013-0500-11-0212830635, indicant el nom i GUALBA. També us podeu apuntar directament al Casal (c/ Verdaguer i Callís, 10, BCN Tel. 93-319 55 50)
VOCALS: Andres i Joan
AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT. L’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.
Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya