22, 23 i 24 de juny de 2013

 

Tornem a la Vall de Núria a provar altra vegada de fer l’Olla. La Vall de Núria és un indret mític del Pirineu on no hi arriben els cotxes. El recorregut proposat és una cursa d’alta muntanya (que farem caminant) i que dona la volta a la Vall pujant al Puigmal i set cims més. El nom vé donat per la forma peculiar de la Vall que recorda la olla on Sant Gil cuinava per als pastors de la zona. Allotjament al Refugi del Pic de l’Aguila en règim de mitja pensió.

 

 

DESCRIPCIÓ GENERAL:

 

Dissabte 22:  Sortida de Barcelona, en cotxes particulars. Ens trobem a Sant Andreu Arenal a les 8h i anirem fins a Queralbs. El tram Queralbs – Nuria el farem pujant per el sender marcat (qui vulgui pot pujar en cremallera). Dinarem a mig Camí o quan arribem a Núria. A la tarda farem una passejada pels voltants del santuari (cova de San Gil). Sopar i allotjament a l’alberg. I anirem a dormir d’hora que l’endemà cal matinar

 

Diumenge 23: (Olla de Núria) Ens llevarem d’hora (6 matí), esmorzar i sortida a peu des del refugi. Passarem pel Santuari (1967m) i anirem en direcció al Puigmal (2913m). Un cop fet el cim seguirem carenant passant pels pics de Puigmal de Segre, Finestrelles, Nou Fonts, Nou Creus, Fossa del gegant, Font negre i Pic de l’Aguila. Allà baixarem cap al Refugi i haurem completat la volta. És una travessa llarga i amb forts desnivells que es pot fer en unes 8-9 hores, dinarem de picnic durant el trajecte. Soparem al refugi i farem una mica de revetlla.

Durada aproximada i distància: 8 h – 9 h / 21 km. Desnivell acumulat de 3880 m. Dificultat alta muntanya. És una excursió llarga però sense dificultats tècniques

Dilluns 24: Esmorzar i sortida cap a Queralbs seguint el camí de baixada. Dinarem a Ribes en un restaurant i a la tarda tornarem a Barcelona en tren.

 

Cal portar: roba d’abric, impermeable, bones sabates, tovallola i necesser, roba de recanvi,  lot, cantimplora i queviures pels dinars.

PREU:  85 € aprox (Alberg a mitja pensió) no inclou picnic ni dinar de dilluns

INSCRIPCIÓ:  Places limitades (10). POSAR NOM, TELÈFON I SI PORTEU COTXE

INFORMACIÓ AL CASAL LAMBDA:   C/ Verdaguer i Callís, 10. (08003)

         Barcelona    Tel. 93 319 55 50

INSCRIPCIONS PER COMPTE CORRENT:

Trucar al Casal o enviar un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i fer un ingrés de 40€  a Caixa de Catalunya 2013-0500-11-0212830635 indicant el vostre nom i NURIA.                     

 IMPORTANT: DATA LIMIT INSCRIPCIÓ 21 DE MAIG

VOCALS:  Josep Mª i Jaume

Grup adherit a la Federació de Entitats Excursionistes de Catalunya