Sortides culturals del Casal us proposa endinsar-se en la misteriosa personalitat de la que va ser musa, amant i esposa de Ramon Casas, Júlia Pereira “la sargantain” al Cercle del Liceu, a través de 70 obres, moltes d’elles inèdites.

RETRATS DE JÚLIA

 

Visita guiada a l’exposició, diumenge 10 de juliol de 2016

 

Sargantain’ no significa res en francès; tampoc en català, castellà o anglès, idiomes que Miquel Utrillo dominava a la perfecció. Tot i així, l’amic de Ramon Casas (1866-1932), el que li titulava els quadros, els hi emmarcava i els hi portava a exposar, va posar aquest nom, ‘La Sargantain’, al que es considera el millor retrat realitzat pel pintor modernista.

 

Mitjançant 56 retrats descobrirem aquest personatge, l’evolució dels amants i la modernitat de la seva pintura en relació amb els grans mestres. A més a més podrem contemplar, en aquesta visita, 14 obres de Casas de la col·lecció del Cercle, 12 plafons de l’anomenada Rotonda i el famós “Ball de tarda”. Tot un homenatge a Casas i Júlia dins l’any del pintor i en el marc del Cercle del Liceu on de ben segur gaudirem de la descoberta del entorn.

Horari de la visita: a les 12 del migdia.

Temps aproximat: 1 hora

Lloc de trobada: a la porta principal del Gran Teatre del Liceu, Les Rambles a les 11:45h

Preu socis: 10€ / Preu no socis: 13€

INSCRIPCIONS: Envieu un correu electrònic a (activitats@lambda.cat) per reservar entrada indicant el nom i número de soci (en cas de ser soci del Casal), i feu l’ingrés a Catalunya Caixa 2013-0500-11-0212830635, indicant el vostre NOM i CERCLE. També us podeu apuntar directament al Casal Lambda i fer el pagament, C/ Verdaguer i Callís nº 10, Barcelona Tel. 933 195 550, horari de 17h de dilluns a divendres i de 18:30 a 21h dissabtes.

Data límit d’inscripció fins el 8 de juliol

ORGANITZADORS: Cesc i Vicenç (Casal Lambda)

Moltes gràcies a tots per endavant…