“Qui és?” diuen els més joves del Casal quan veuen la imatge d’aquest mes de l’agenda del Casal. Es tracta de Judy Garland l’actriu que va encarnar a l’adorable Dorothy a “El màgic d’Oz” pel·lícula del 1939, icona del nostre col·lectiu, principalment per una de les cançons que canta el personatge, “Over the rainbow” (En algun lloc sobre l’arc de Sant Martí) guanyadora d’un Oscar per la millor canço original. La canço descriu un lloc imaginari on els somnis es poden fer realitat. La canço va ser adoptada ràpidament pel col·lectiu com a himne en una època tan necessitada d’esperança.

 

Però aquesta no és l’única vinculació de l’actriu amb el nostre col·lectiu.

 

L’actriu va ser trobada morta pel seu marit el 22 de juny de 1969, segons la versió oficial, d’una aturada cardíaca. Aquest fet va trasbalsar el col·lectiu, i en molts llocs es van fer homenatges, i un d’aquests llocs va ser el bar Stonewall Inn de Manhattan.

 

A la matinada del 27 al 28 de juny, quan al bar Stonewall bullia d’activitat i s’homenatjava a l’actriu, sis policies entraven al bar, feien parar la música, encenien els llums i així és com va començar la primera redada on el col·lectiu va decidir no abaixar el cap i defensar els seus drets.

Així és com va començar la visibilitat del nostre col·lectiu, que no teniem cap motiu per no estar orgullosos de ser com erem i la reivindicació dels nostres drets, un 28 de juny de 1969.

El Casal Lambda aquest mes de juny segueix amb la seva agenda d’activitats; xerrades, tallers, el Ball, cinefòrum i excursions. A aquesta agenda si suma el dia 28 de juny, on el Casal hi participarà a la manifestació del dia de l’orgull com a membre de la Comissió Unitària 28 de Juny, i al PRIDE amb un stand a l’avinguda Maria Cristina.

 

Visibilitat, orgull… falta una pota; reivindicació dels nostres drets, i en aquesta tasca porten anys moltes de les associacions del nostre col·lectiu unides sota la “Plataforma entitats LGBTcat” per impulsar al Parlament de Catalunya una llei contra la LGTBfobia. El Casal Lambda, com a membre de la plataforma, creiem que ha arribat el moment d’aprovar la llei i no tornarla ha ajornar per enèsima vegada.

 

El mateix dia a les 21:00h al CCCB començarà de forma no-oficial, el FIRE!! amb la projecció de la pel·lícula “Velvet Goldmine” a la plaça Coromines.

 

Per veure amb més detall les dates i horaris de les activitats podeu accedir a la nostra agenda.

 

Més informació al Facebook del Casal Lambda, al Grup Obert del Casal Lambda al Facebook i al nostre Twitter, participa-hi!!