29 d’octubre al 1 de novembre de 2016

Aprofitarem el Pont de Tots Sants per fer una estada a un dels llocs més desconeguts de la nostra geografia (li diuen Terra Incògnita) on si el temps acompanya podrem gaudir de meravellosos paisatges, boscos alpins, rius, vistes espectaculars dels cims més alts dels Pirineus i potser també alguna collita de bolets. Estarem quasi tot el temps dins el territori del Parc Natural de l’Alt Pirineu..
DESCRIPCIÓ GENERAL:
29 d’octubre. Dissabte. Sortida a les 8 del matí de Barcelona, desplaçament en cotxes particulars. Anirem fins La Seu d’Urgell (aprox. 170 km) on tindrem temps d’esmorzar, visitar la catedral romànica, els carrers medievals, el mercat setmanal, i el Parc del Segre. Dinar de picnic (a La Seu es pot comprar de tot) i havent dinat farem una petita excursió molt planera fins l’antic Monestir de Sant Serní de Tavèrnoles. Anar i tornar 10 km. Tornarem a agafar els cotxes per arribar fins al Refugi de La Basseta, estació d’esquí de fons de Sant Joan de l’Erm (1720 m, t.m. de Montferrer i Castellbó), on ens instal•larem per sopar i dormir.
30 d’octubre. Diumenge. Després d’esmorzar farem una excursió de tot el dia per la Vall de Santa Magdalena, fins a l’ermita romànica del mateix nom (t.m. de Farrera). Potser en algun moment caldrà mullar els peus per passar d’una riba a l’altra del riu. És una ruta de gran bellesa i poca dificultat. Dinar de sarró. Anar i tornar 22 km. aprox. Si hi ha temps, a la tornada ens acostarem al poblet de Romadriu de Ribalera (t.m. de Llavorsí). Sopar i dormir al refugi de La Basseta..
31 d’octubre. Dilluns. Recollirem les nostres coses, que si cal guardarem als cotxes, i després d’esmorzar anirem caminat fins al refugi de les Comes de Rubió, on podrem fer un mos, un cafè o una beguda. Continuarem la excursió fins al cim de la Torreta de l’Orri (2.440 m, t.m. de Soriguera), un cim emblemàtic on pararem a dinar i tindrem esplèndides vistes de tot el territori. Travessant les pistes de l’estació d’esquí de “Port Ainé 2000” baixarem fins el poble de Montenartró (1300 m., t.m. de Llavorsí) on soparem i farem nit al refugi de l’Abadia.
1 de novembre. Dimarts. L’endemà al matí, tornarem fins al Refugi de La Basseta passant al costat de Sant Joan de l’Erm Vell. Només 9 km. i desnivell positiu 400 m. Un cop als cotxes, tornarem cap a Barcelona, parant a dinar en ruta. .
QUÈ CAL PORTAR:Cal portar roba d’abric, impermeable, sabates de muntanya, llençols, tovallola i necesser, roba de recanvi, cantimplora… menjar pels dinars de dissabte, diumenge i dilluns (es poden encarregar picnics als refugis) .
PREU: aproximadament 100 € (tres nits en MP). No està inclòs el dinar del dimarts. El cost del desplaçament en cotxes es calcularà un cop allà i es distribuirà entre tots els participants (aprox. 70 euros/cotxe sense peatges).
INSCRIPCIONS PER INTERNET I COMPTE CORRENT: enviar un correu (muntanya@lambdaweb.org) indicant el vostre nom, telèfon de contacte, si voleu picnics i disponibilitat de vehicle, i fer un ingrés de 50€ indicant el vostre NOM a CatalunyaCaixa ES27-2013-0500-11-0212830635 )
VOCAL: Joan
AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.L’assegurança corre a càrrec de cadascú. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de l’activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé vetllarà per tal d’evitar-los..