Dissabte 29 de març de 2014

Pels voltants de l’estany de Banyoles (Pla de l’Estany)

L’itinerari, relativament curt i de poc desnivell, ens permetrà fer el circuit complert d’una formació lacustre reconeguda mundialment i tindrem a més una excel·lent perspectiva de l’estany, de la ciutat  (la Balneolas llatina) i dels seus contorns arribant-nos fins al Puig Clarà; gaudint d’un espai natural de gran vàlua geològica, paisatgística i cultural.

DESCRIPCIÓ GENERAL:

Un cop arribats a Banyoles (172 msnm i un cens de 19.119 habitants) podrem  fer un cafè i començar a caminar resseguint el volt del llac fins al llogarret de Porqueres amb la seva església romànica, previ pas per la font i l’estanyol del Vilar.

Aquí ens apartarem de l’aigua per enfilar un camí que ens durà amb suau pujada fins assolir el Puig  Clarà (315 msnm), com a punt més enlairat de la nostra caminada i on podrem contemplar les vistes dels blocs abruptes de la Mare de Deu del Mont i fins el Massís del Canigó al nord, la Serra de Finestres i de Rocacorba a ponent i als nostres peus tota la depressió que forma aquesta conca lacustre.

Per un  altre costat del puig farem la baixada entre camps i boscatges fins arribar de nou a Porqueres passant per la riera de Can Morgat, la Llacuna Aulina i la d’en Margarit, per reprendre de nou el camí planer fins a completar la volta sencera a l’estany.

Gràcies als observatoris i miradors, espais lacustres, rierols i fonts que anirem trobant al llarg del recorregut podrem contemplar una interessant fauna i flora autòctones.

DADES: Distància a recórrer:  aprox. uns 15 km.

Desnivell : 143 m

Temps de marxa efectiva:  unes 4-5 h.

Dificultat:  baixa.

HORA I LLOC DE SORTIDA: 7:30 h Estació S. Andreu Arenal (Metro: Fabra i Puig).

CAL PORTAR: Calçat de muntanya, roba d’abric i capelina. Esmorzar, dinar i aigua.

PREU: 14 € (socis)    i     17 € (no socis).

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS AL CASAL LAMBDA:

C/   Verdaguer i Callís, 10.       (08003) Barcelona      Tel 93 319 55 50

INSCRIPCIONS PER COMPTE CORRENT :

Trucar al Casal o enviar correu (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i fer ingrés al compte de CatalunyaCaixa 2013-0500-11-0212830635, indicant nom i  Banyoles.

VOCALS: Manel i Miquel.

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.

l’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys

o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya