Carregant Esdeveniments

Per al Diumenge de Rams proposem un tomb ferèstec per les muntanyes de la Serra de Llaberia, una reserva natural tarragonina no gaire coneguda, a cavall entre les comarques del baix Camp i del Priorat. L’excursió, plena de bones vistes, passarà per algunes de les fites més emblemàtiques de la Serra, entre boscos, ermots i cingleres, tipics en aquesta part de la Mediterrània.

Lloc de sortida cotxes de Barcelona: 7:00 h. de PALAU REIAL, cantonada Diagonal / C. John Maynard Keynes (Metro L3)
Lloc de trobada: 8:20 h. Mont-roig del camp, El café de l’Evelyn, carretera de Colldejou, al costat del Parking de l’ajuntament
https://maps.app.goo.gl/g2r85zMFGPU7nNdU9

Lloc d’inici excursió: 9:00 h. COLLDEJOU, Parking del carrer de la Font (al costat de l’hotel Aire de Colldejou, actualment tancat):
ttps://maps.app.goo.gl/34ya1JBcRSk2ARCZ8
Els residents de fora de Barcelona, si disposeu de vehicle propi, podeu anar directament al bar o al punt d’inici de la sortida, i en tot cas els no socis hauran d’abonar l’import de la inscripció. Itinerari: Des de Barcelona, es pot anar sense pagar peatges per la AP-7, direcció Tarragona, i
a la sortida 35-Vila-seca-Salou-Port Aventura, seguir per la A7 fins a la sortida 1138-Mont-roig.
Seguint tot recte per la T-323, direcció Mont-roig del camp es passa de llarg la rotonda que accedeix al poble i a ma esquerra es troba l’aparcament de l’ajuntament de Mont-roig.

Inici excursió: L’excursió comença a la part baixa del poble, per una antiga zona de conreus mig abandonada. Tot seguint el PR-C 96 enfilarem emboscats pel barranc dels Serralls, per arribar a la part alta de la serra. Entre mig farem una petita aturada per agafar forces. Un cop a dalt anirem tenint diferents panoràmiques tot pujant quatre dels «cims» mès emblemàtics de la zona. Començarem pel Cavall Bernat que, opcionalment, es podrà grimpar gràcies al pas equipat amb cordes i cadenes. Qui no tingui ganes de pujar-lo (aprox 40m) podrà esperar a la base i gaudir de les vistes del Portell. Des d’aquest punt, passant pel Pla de Fornells, pujarem al segon «cim», el Montrodon (863m d’alçada), tot gaudint de les vistes i del paisatge rocòs de les cingles i barrancs que l’envolten. Ens mantindrem més o menys a la mateixa cota tot borejant l’espectacular barranc de la Dòvia fins al tercer «cim» de l’excursió; La Creu de Llaberia o Punt dels Frares (909m d’alçada). L’última fita, serà la cota més alta de l’ecursió, la Miranda (919m
d’alçada), que amb la seva «bola» de l’estació metereològica constitueix una de les referències més reconeixibles de Llaberia.
Un cop acabada la part més exigent de la sortida, ens aturarem a dinar a uns antics corralets al començament del clot dels Arenals. Aquest cami discorre tranquil fins trobar el GR-7 que ens du a lo Portell per on començarem la baixada cap al poble. Primer pels Revolts, per un bosc que
mantè certa humitat inclús a l’estiu. Finalment deixant la Mola de Colldejou a la nostra esquerra, seguirem baixant suaument des del Coll del Guix fins a Colldejou tot seguint una pista parcialment pavimentada.
En acabar, abans d’agafar el cotxes, podrem tornar a parar per fer un beure i xerrar al casal delpoble, que porta la meva amiga Montse.
Dades: Distància: 13,80 Km
Durada caminada: 6 hores (sense parades)
Desnivell + acumulat: +716
Dificultat: Mitjana-difícil (per la grimpada opcional)
La excursió no presenta dificultats importants per a la gent acostumada a caminar per la muntanya, però si que s’ha de tenir present que hi ha algun tram una mica tècnic que pot resultar enlairat, sobretot per gent que pateixi de vertigen. La excursió, sense la grimpada opcional alCavall Bernat, la qualificaria de moderada, sobretot per la combinació de distància total i de desnivell acumulat. A les parts altes i depenent del dia caldrà vigilar amb el vent i la radiació solar. Durant l’excursió l’aigua (no hi ha fonts), els pals i un bon calçat us seran de bona ajuda.
Per la resta, tot el recorregut transcorre per camins i pistes ben senyalitzats.

Què cal portar: Esmorzar, dinar, aigua, pals, barret, crema solar, bon calçat, anorac…
Preu de la inscripció: No socis 5€ (socis gratuït). El cost del transport en vehicles privats ho regularà cada conductor.
Inscripcions: Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça , indicant el numero de soci, i si disposeu de vehicle, i feu un ingrés a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, amb el vostre nom i LLABERIA. També us podeu apuntar directament al Casal (Comte Borrell, 22 – 08015 Barcelona, tel. 93 319 55 50).
Vocal: Àlex (mòbil i wats: 651 867 935)
AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.
L’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la
activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé vetllarà per tal d’evitar-lo
Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Cataluny