Carregant Esdeveniments

Estada  del cap de setmana  llarg de la Segona Pasqüa, a cavall de les comarques del Berguedà i el Ripollès, en una zona poc coneguda pels excursionistes barcelonins. Aprofitarem per fer tres excursions de nivell mitjà.

Desplaçament en cotxes particulars i allotjament a mitja pensió en el refugi de Coll de  Merolla (entre La Pobla de Lillet i Gombrèn)

Dissabte 4:  Sortida a les 8.00 del matí de Barcelona, de Sant Andreu Arenal (Renfe, metro Fabra i Puig) Anem per autopista passant prop de Granollers i Vic, passem per Ripoll i arribem a Castellar de n’Hug.  Ruta alternativa per Terrassa, Manresa i Berga.  Temps per veure el petit poble de muntanya i esmorzar.

Cap a les 10.00 aprox. comencem a caminar. Ruta circular per assolir el Tossal d’Orriols (1917 m.) https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/castellar-de-nhug-tossal-dorriols-fonts-del-llobregat-3776420  Durant l’itinerari veurem la cova de la Tuta i les Fonts del Llobregat, algunes masies, vaques, pastures… Dinar de pícnic.

Dades tècniques aproximades:        12 km.     4h 30m.     900 m. desnivell positiu.

Allotjament al refugi, sopar i dormir.

Diumenge 5:  Esmorzar d’hora. Amb els cotxes ens acostarem al Santuari de la Mare de Déu de Montgrony.  Avui  l’objectiu és el cim del Costa Pubilla (2055 m,) un cim amb àmplies vistes de tot l’entorn comarcal. https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/santuari-de-montgrony-costa-pubilla-12383512 Visitarem el Santuari, també veurem l’ermita de Sant Pere de Montgrony, el Mal Pas, el refugi de les Planelles , el Forat de Sant Ou, etc… Dinar de pícnic.

Tornada al refugi, sopar i dormir.

Dades aprox.:          13 km.         5 h.       800 m desnivell positiu.

Dilluns 6:  Després d’esmorzar ens desplaçarem amb els cotxes fins a Sant Martí de Puigbó. Avui la ruta proposada és per conèixer els Rasos de Tubau.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/rasos-de-tubau-18030387

Pel seu interès, i si disposem de temps, proposarem allargar la ruta per veure les Baumes del Boixader. Després del dinar de comiat (en un lloc pendent de determinar) tornarem a Barcelona per al mateixa ruta de l’anada.

Cal portar: Cal portar motxilla per les excursions, roba d’abric, impermeable, sabates de muntanya, bastons per caminar, llençols o sac de dormir, tovallola, pijama i necesser, roba de recanvi, llanterna, cantimplora… menjar pels pícnics de dissabte i diumenge, bon humor i alegria.

PREU:           aproximadament 90 € (organització, dues nits en MP).

El cost del desplaçament en cotxes es calcularà un cop allà i es distribuirà entre tots els participants (aprox. 80 euros/cotxe).

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS PER INTERNET I COMPTE CORRENT  enviar un correu (muntanya@lambdaweb.org) indicant el vostre nom, telèfon de contacte, disponibilitat de vehicle, i fer un ingrés de 40€ amb el vostre nom i    MEROLLA       a BBVA  ES72-0182-4609-9802-0116-3862

També us podeu apuntar directament al Casal Lambda

(Centre de Recursos LGTBI de Barcelona, carrer Comte Borrell 22, tel. 933195550)

Places limitades (12)

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT. L’assegurança corre a càrrec de cadascú. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de l’activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé vetllarà per tal d’evitar-los.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya