Carregant Esdeveniments

En terra de frontera, al bell mig de l’altiplà central català, la Segarra ens dona la benvinguda per conèixer un trosset d’aquesta terra austera i treballadora, on els camps de cereals i les fileres d’ametllers s’esglaonen formant un paisatge de feixes. I al capdamunt dels turons, pobles i castells s’enfilen per albirar una terra d’amplis horitzons i cels serens. La ruta dels templers, creada pel Consell Comarcal de la Segarra,relliga al llarg de 19 km diferents elements d’interès patrimonial com el castell de Granyena de Segarra, primer castell templer de la península -donació del comte Ramon Berenguer III a l’ordre l’any 1131-, el Mas de Bondia, un excel·lent exemple de vila closa medieval, i la població de Montornès de Segarra, aturonada enmig de la vall de la riera de Montornès.

Lloc de sortida: 8:00 h de Palau Reial (Diagonal) – Metro línia 3 (verda)

 Itinerari:Des de Barcelona, i per l’A-2, arribarem a Cervera, capital de la Segarra. Tant pels que surtin de Barcelona com pels que vinguin directament a Cervera ens trobarem a les 9:15 hores davant de l’estació de tren. A Cervera farem un cafè. A continuació tornarem a agafar els cotxes fins al poble de Granyena de Segarra (600 m), a uns 8 km. Aquí aparcarem els cotxes. Visitarem per fora les restes del castell templer i podrem contemplar unes magnífiques vistes de la plana segarrencaamb el Prepirineu com a taló de fons. Començarem a caminar en direcció sud-oest enmig d’un paisatge típicament de secà, però que probablement començarà a verdejaren acostar-se la primavera. Malgrat que hom pugui pensar que ens trobem en una zona planera, costers, rieres i torrents formen petites valls de poc desnivell que anirem travessant tota l’estona. Arribarem al Mas Bondia, veurem el què és una vila closa iaquí podrem obrir el sarró per agafar forces. Tornarem vers l’est per dirigir-nos cap a Montornès de Segarra, municipi a cavall de l’Urgell i la Segarra, que va canviar de comarca l’any 1989. La majoria de pobles de la zona van néixer durant l’Edat Mitjana sota els peus del seu castell i Montornès no n’és pas una excepció. Arribats a Montornès dinarem i ja de tornada en dirigirem de nou cap al nord fins a Granyena de Segarra, on donarem per finalitzada la sortida. L’itinerari està ben senyalitzat, tret d’alguna cruïlla on cal estar a l’aguait, i transcórrer per l’Espai Natural Protegit de Granyena (zona ZEPA), amb panells informatius en varis punts. El camí és més aviat ample i no suposa cap dificultat pel senderista.

 Dades:    Distància aprox.:                          19 Km

Durada caminada.:                      Entre 5:00 h i 5:30 h

Desnivell acumulat:                     Uns 400 m aproximadament

Dificultat:                                      Baixa

 Què cal portar:Esmorzar, dinar, aigua, barret, bon calçat, roba d’abric, crema solar i mirar la previsió meteorològica el dia abans.

 preu:0 € els socis i 5 € els no socis

 Inscripcions:Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu un ingrés a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, indicant el nom i SEGARRA També us podeu apuntar directament al Casal (Comte Borrell, 22 – 08015 Barcelona, tel. 93319 55 50).

 Vocals:Lluís Ferrer i Martí Cors

 AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.

L’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé vetllarà per tal d’evitar-los.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya