Carregant Esdeveniments

LLOC DE SORTIDA

Barcelona- Palau Reial (Diagonal), a les 8 del matí

DESCRIPCIÓ GENERAL:

Les excursions més complertes, el segon i tercer dia, permetran de conèixer uns paratges solitaris i desconeguts situats al costat ribagorçà del massís de Cotiella, essent els punts de partida i arribada els amagats llogarets de Viu i Barbaruens. El primer dia i el darrer farem excursions més curtes, sobretot el darrer, sense gaire desnivell, entre camps i prats.

OBJECTIU

L’objectiu de l’estada és la de conèixer la part mitjana de la conca de l’Éssera, i gaudir dels colors de la tardor, ja que visitarem zones arbrades. Malgrat que circularem pels vessants orientals del massís de Cotiella, els recorreguts són de mitjana muntanya, evitant les zones altes que podrien estar cobertes per la neu en aquelles dates.

PROGRAMACIÓ

Dissabte, 29 d´octubre

 Sortirem amb vehicles particulars fins a Bissaürri, anant per Lleida, Barbastre i Graus fins a Castilló de Sos. Un cop a Bissaürri, agafarem la carretera secundària que mena al llogaret de Sant Martí de Veri (1.318 m.), on començarem a caminar cap a l’est.

Després de travessar el torrent de les Comes i el torrent de Gabàs, pujarem lleugerament fins topar amb una pista, que travessarem, iniciant la pujada fins al port de la Múria (1.615 m.). Baixarem fins a una cruïlla propera i anirem cap a la dreta cap al port de Gavàs i per pista baixarem fins al clot, on hi ha un refugi (1.579 m.), al peu del tossal del Llum. Començarem la baixada per pista, podent visitar l’ermita de Sant Joan situada a només 200 m. de la pista. Seguint la pista, entrarem al bosc, per fer cap al poble de Gavàs (1.239 m.). De Gavàs anirem cap a llevant per baixar fins al riu i per una costa final pujar a Sant Martí de Veri.

Diumenge, 30 d´octubre

Anirem amb els cotxes fins al llogaret de Viu de Foradada, situat més al sud, en un trencall al nord de Campo.

Del poble de Viu (1.030 m.), sortirem cap a ponent per una pista que arriba fins a la collada de Colluvert (1.464 m.), límit entre la Ribagorça i el Sobrarb, passant principalment per bosc.

Del coll, continuarem avançant cap a l’oest per un camí molt ben marcat que al cap d’uns kms. esdevé pista, fins arribar al refugi de Lostacho (1.393 m.). Retrocedirem una mica per agafar la pista que baixa suaument cap al fons de la vall passant per la vora del turó del Brocal i el refugi del Rallero, en estat precari, fins arribar al riu Garona, òbviament no pas el mateix que el que passa per Tolosa i Bordeus.

Seguirem riu amunt i farem cap al coll de Colluvert un altre cop, des d’on tornarem al poble de Viu pel mateix camí. 5 h i 18 km.

Dilluns, 31 d´octubre

Anirem amb els cotxes fins al poble de Barbaruens, passant per Seira i travessant el Ventamillo.

De Barbaruens (1.128 m.), agafarem el camí que puja a l´ermita de San Cristóbal (1.332 m.), on continuarem per la pista. Travessarem el torrent de Bilsé que baixa d’Armeña i trobarem una zona de bordes (1.398 m.). Després de travessar els torrents de Trigas i Pino Negro arribarem a l’ermita de Virgen de la Plana (1.482 m.), per finalment pujant més marcadament arribar a la collada de Cruz de Guardia (1.725 m.), amb grans vistes de la vall de Chistau.

Voluntàriament podrem  girar cap a la dreta fins a la collada de Cocibirón (1.812 m.), i per la pista arribar a la collada de Saünc, amb bones vistes cap a la banda de Benasc.

Retornats a la collada de Cruz de Guardia, agafarem una pista forestal a mà dreta, que puja lentament pel vessant entre el bosc. A la segona clariana la pista s’acaba i cal continuar per un camí bàsicament pel bosc. Després de baixar una mica per travessar el torrent de Trigas, es fa pla per finalment baixar fins arribar a la zona de bordes (1.398 m.). Llavors, per la pista, tornarem al poble. 6 hores i 20 km.

Dimarts, 1 de novembre

Pujarem amb els cotxes al proper poble de Chia (1.222 m.). Entre conreus, anirem fins la collada de la Cruz de Chía (1.348 m.), amb bones vistes dels pobles de Vilanova d’Éssera i Saünc, entre d’altres, així com dels cims que els envolten. Per tornar a Chía, passarem per la pista que passa per la Serreta i els Llerons.

Dinar de comiat i viatge de tornada.

ALLOTJAMENT

A mitja pensió a l´alberg “El Run”, situat al llogaret del Ru.

ÀPATS

Caldrà dur de casa el dinar pel dissabte, diumenge i dilluns. El darrer dia dinarem en un restaurant. Els esmorzars i els sopars els farem a l´alberg.

QUÈ CAL PORTAR:

Botes de muntanya, bastons, gorra, crema solar, capelina, llençols o sac de dormir, tovallola, estris d’higiene personal, calcer de recanvi per caminar pel refugi,  cantimplora, roba d’abric i menjar .

OBSERVACIONS:

Ja haurem fet el canvi d’hora  i a la tarda serà fosc aviat. És per aprofitar la llum solar que matinarem. Les excursions no són excessivament llargues, però a les nou del matí hauríem de ser ja al punt de partida.

PREU:

La mitja pensió surt a 29 euros per persona i nit. Per tant, són 90 euros per cap, inscripció (socis gratis, no socis 5 euros),  més la benzina i el dinar del darrer dia.

INSCRIPCIONS:Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça, indicant nom, número de soci, si disposeu de cotxe,

i feu l’ingrés de 50 €  a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862,

indicant el vostre nomCASTILLÓ.

També us podeu apuntar directament al Casal Lambda.

VOCALS:  Francesc

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.L’assegurança corre a càrrec de cadascú. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de l’activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya