Carregant Esdeveniments

Excursió panoràmica circular per les Muntanyes de Vandellòs, tot voltant la Mola de Nadell.
Passarem per la seva vessant sud, que dona a a mar i la vessant d’obaga més humida, cap a lesTerres de l’Ebre. Ambdues paisatgísticament ben diferents i que podrem gaudir pujant per senders i pistes, així com en dos descensos per canals pintoresques entre cingleres.

Lloc de sortida des de Barcelona: 8:00 h. de PALAU REIAL, (Metro L3)
Lloc de trobada Polígon les Tàpies (Hospitalet de l’Infant): 9:30 h.
Aparcament Estació de Servei Alas. Carrer de Joan Oró, 43891, Hospitalet. Sortida 38 AP-7
https://maps.app.goo.gl/1NF4jvvikXax79ZB9

Residents de fora de Barcelona, si disposen de vehicle propi, poden anar directament al punt d’inici de la sortida, i en tot cas els no socis han d’abonar l’import de la inscripció.
Itinerari: Des de Barcelona, i per la AP7, anirem direcció Tarragona fins a la sortida 38, per agafar la C-44, direcció Vandellòs/Mora d’Ebre, per entrar al polígon que es troba tot just al costat de la sortida. Allà pararem al pàrquing de l’Estació de servei Alas, a la cafeteria GINKO BILOBA. (Enllaç adjuntat més a munt)

Inici excursió: Des del polígon tornarem a agafar els cotxes cap a la C-44 direcció Vandellòs fins a l’aparcament del camí del Coll de les Portes,
(https://goo.gl/maps/NHup5AWuVjR8tjb68) tot just a 2 km. (S’ha d’arribar al poble de Masriudoms per fer un canvi de sentit).

La primera part de l’excursió comença, a la cota +160m, tot seguint un PR ben senyalitzat, amb una pujada suau i una mica emboscada, entre camps de garrofers. Arribats al Collet de Puntalt seguirem pujant fins a una bifurcació que porta a la Cova del Nadell, on farem una primera petita
parada de descans.
Tornant al camí principal, pujarem per un petit pas equipat, sense gran dificultat, tot arribant a una plana enlairada amb àmplies vistes. Des d’aquest punt farem el primer descens per la canal de l’Aubaga d’en Povill, una mica tècnica, sobretot per la pendent i el terreny disgregat de
pedres. En tot cas, es tracta d’un camí trillat i ben senyalitzat.
Continuarem tranquil·lament per un tram de pista àmplia i còmoda, el camí del Coll de les Portes, fins arribar al coll del mateix nom. Des d’aquest punt continuarem per un corriol que ens durà a les Crestes de Nadell, amb interessants vistes cap a l’interior. Som al punt més alt de la excursió (+625m), on farem la segona parada, una mica més llarga, per dinar.
Després de dinar, ja tot el camí serà pràcticament de baixada. La primera una mica entretinguda però molt pintoresca, la Canal de la Paumera, plena de vegetació mediterrànida. Al final de la canal arribarem a una zona, més aviat plana, d’antics marges (o feixes) que anirem trampejant
fins a retrobar el PR de l’inici, que tornarem a baixar fins a l’aparcament on hem deixat els cotxes
En acabar i depenent del temps podrem tornar a parar per fer un beure i xerrar abans de agafar els cotxes per tornar als llocs d’origen.

Dades: Distància: 10 Km
Durada caminada: 4 i 1/2 hores (sense parades)
Desnivell acumulat: 654m
Dificultat: Mitjana
La excursió no presenta dificultats per a gent acostumada a caminar per la muntanya (no cal haver fet alta muntanya tampoc…) , però si que s’ha de tenir present que hi ha algun tram que pot resultar enlairat, sobretot per gent que pateixi de vertigen, així com les dues baixades per canals
amb força pendent, que recomanem fer amb pals i bon calçat (preferiblement botes de muntanya). Tot el recorregut transcorre per camins i pistes ben senyalitzats.
Què cal portar: Esmorzar, dinar, aigua, pals, barret, crema solar, bon calçat, anorac…
Preu de la inscripció: no socis 5 € (socis gratuït)
El cost del transport en vehicles privats ho regularà cada conductor.
Inscripcions: Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça , indicant el numero de soci, i si disposeu de vehicle, i feu un ingrés a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, amb el vostre nom i MOLADELNADELL. També us podeu apuntar directament al Casal (Comte Borrell, 22 – 08015 Barcelona, tel. 93 319 55 50).
Vocals: Àlex i Jacint (mòbil i wats: 651 867 935