Carregant Esdeveniments

SORTIDA: Desplaçament en cotxes particulars. Punt de trobada a les 08.00 a Barcelona a la sortida del metro Fabra i Puig (estació de Renfe de Sant Andreu Arenal). Es distribuiran els cotxes segons els participants. Al fer la inscripció indiqueu si disposeu de vehicle i si sou de fora de Barcelona per tal de si és possible organitzar també la sortida d’altres poblacions.
DESCRIPCIÓ GENERAL:
Itinerari en cotxe per l’autopista AP7 fins la sortida A9 i després per la C31 direcció Palamós, continuar cap a Palafrugell i Begur.
Hi ha aparcaments a l’entrada de la població. Trobada aproximada a les 09.30 a la Placade la Vila de Begur, al costat de l’església. Temps per esmorzar, cafè, etc.
Cap a les 10.00 començarem a caminar. Primer de tot anirem pels carrerons del pobleantic pujant fins el Castell (260 m.). Magnífic mirador de la mar i de les muntanyes: les illes Medes, el Montgrí, l’Albera, el Canigó, els Pirineus, etc.
Baixarem del castell en direcció nord i passarem prop del Mas d’en Pinc, on la famosa balladora Carmen Amaya va viure els últims anys.
Seguint un camí marcat com sender local passarem pel mig de boscos de pins i es atansarem al Mirador de la Creu on farem una parada.
Optatiu pujar al Puig Rodó (185 m)
El camí continua baixant fins arribar als carrers de la urbanització d’Aiguafreda.
Veurem les instal·lacions hoteleres de Cap sa Sal, i arribats a la línia de costa ja trobarem el Camí de Ronda, que seguirem cap a la dreta.
Al cap de poc arribarem a la cala de Sa Tuna i a la de S’Eixugador.
Temps per fer un refrigeri i banyar-se si el temps acompanya i ve de gust.
Havent gaudit de l’aigua del mar i del dinar, continuarem la passejada seguint el GR92 vorejant el mar per una zona de costa molt accidentada amb penya-segats espectaculars.
Ens acostarem al Cap de Begur on hi ha l’edifici abandonat del Far (anomenat també Semàfor) i una mica més amunt al Puig de Saguardia (245 m.) on farem la darrera mirada cap a Aiguablava, Tamariu i tot el paisatge de costa que hem estat seguint en
aquesta excursió.
Ens queda només finalment fer el camí de baixada fins la població de Begur. Ens sorprendran les vistes de la població i especialment del castell que hem visitat al començament. Segons l’hora podrem fer un beure abans d’acomiadar-nos.
DADES:

Distància aprox.: 13 Km.
Durada caminada.: 4 h
Desnivell acumulat: 500 m
Dificultat: Baixa
QUÈ CAL PORTAR: Per si de cas, impermeable i alguna roba d’abric. Tovallola, banyador i xancles. Crema solar i barret. Sabates de caminar. Força aigua, si pot ser fresca millor (congeleu una part). Esmorzar i dinar, fruita, etc.
PREU: 5 euros no socis, socis gratuït
El cost del desplaçament s’abonarà als que portin el cotxe .
INSCRIPCIONS: Envieu un correu (muntanya@lambdaweb.org) indicant nom, telèfon, si disposeu de vehicle (model, places) i la població d’origen si no sou de Barcelona. Els no socis feu ingrès a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, indicant el nom i BEGUR.
També us podeu apuntar directament al Casal Lambda, Centre LGTBI de Barcelona
(Comte Borrell, 22 Barcelona, tel. 93 319 55 50)
VOCALS: Jordi i Joan
AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.
L’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la
pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé vetllarà per tal d’evitar-los.
Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya