Diumenge 27 de març de 2011

 

DESCRIPCIÓ GENERAL:

La sortida transcorre per paratges de la comarca natural del Lluçanès entre les comarques d’Osona i Berguedà. Un altiplà situat entre els cursos centrals del Ter i el Llobregat. L’autocar ens durà fins al Santuari dels Munts (1.058 m) on si fa bon dia gaudirem d’unes magnífiques vistes de la majoria de muntanyes més importants de Catalunya. Sortirem en direcció sud-oest fins a trobar el PR 46 (amb marques grogues i blanques) que anirem seguint durant tot el trajecte. També anirem seguint la riera de Sorreigs, que haurem de travessar diverses vegades. El sender senyalitzat transcorre per zones tancades amb vaques i zones boscoses. Deixarem a l’esquerra el poble de Sant Boi del Lluçanès.

 

Mes tard arribarem a la font de la Prada on esmorzarem. El camí és força pla o en sentit descendent. Anem seguint la riera per zones força frondoses i a vegades amb dificultats per travessar el corrent, però no hi ha més remei!. Finalment seguint un desviament per un corriol descendent arribarem al Gorg Negre, un indret llegendari relacionat amb  dimonis i bruixes. Més tard dinarem i finalment arribarem a Santa Cecília de Voltregà on ens esperarà l’autocar per tornar a Barcelona.

 

LLOC DE SORTIDA:7.45 h. Sant Andreu Arenal – Fabra i Puig                 

 

DADES:

Distància aprox.: 19 Km.

Durada caminada.: 5.30 h 

Desnivell acumulat: 500 m de baixada

Dificultat: mitjana                              

 

QUÈ CAL PORTAR:

Esmorzar, dinar, aigua, bon calçat, abric, impermeable.

 

PREU: 14 € socis/17 € no socis.

 

INSCRIPCIONS AL CASAL LAMBDA:

C/ Verdaguer i Callís, 10. Tel. 93-319 55 50. 08003 Barcelona

INSCRIPCIONS PER COMPTE CORRENT:

Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu ingrés a CatalunyaCaixa 2013-0500-11-0212830635, indicant nom i LLUÇANÈS.

 

VOCALS: Josep Mª i Pep

 

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.

l’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya