17
Icons
Institut Francès
DIV 04/7 20.30h
(Amb la pre-
sència de l’actor
Peter Franzén)
DIV 11/7 16.30h
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■


Títol
Kerron Sinulle
Kaiken
(Open Up
to Me)
Director
Simo Halinen
País
Finlàndia




Intèrprets
Leea Klemola
Peter Franzén
Ria Kataja
Emmi Nivala
Producció
Edith Film Oy
Distribució
Yellow Affair
Gènere
Drama
Durada
98'
Any
2013
Festivals
European Film Festival (premi Palic Seyfi Teoman), Nordic Council Film Prize (candidata), Nordische Filmtagen (Lübeck), European Film Forum SCANORAMA, Palm Springs
Estrena a
Barcelona
PANTALLA TRANS
Kerron Sinulle Kaiken
Open up to Me ha estat una de les pel·lícules de l'any en els festivals de cinema europeu, per la visió normalitzada que dóna de la realitat d'una transsexual que es converteix, a ulls de l'espectador, en una autèntica heroïna. La Maarit és una dona bella, intel·ligent i segura de si mateixa que, després d'una operació de reassignació sexual, lluita per trobar una relació estable amb el seu entorn, el seu treball, la seva família i l'amor, cosa que es complica quan coneix el Sami, entrenador de futbol, respectat professor i pare de família, i s'enamora d'ell.

La lluita per vèncer els prejudicis socials no impedeix que la Maarit s'obri camí, vencent totes les dificultats, oferint la visió optimista i positiva de la vida d'un ésser que només busca l'acceptació i la felicitat. Estem davant d'una història i una interpretació sense precedents.