01
Icons
Institut Francès
DIU 6/7 20.30h
DIM 8/7 18.30h
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■


Títol
52 Tuesdays
Directora
Sophie Hyde
País
Austràlia
Intèrprets
Tilda Cobham-Hervey, Del Herbert-Jane, Mario Späte
Producció
Closer Productions
Distribució
Visit Films
Gènere
Drama familiar
Durada
109'
Any
2013
Festivals
Berlín (premi Crystal Bear i candidatura a la millor música), Sundance (millor direcció i candidatura al Gran Premi del Jurat, categoria Cinema del Món), Adelaida
Estrena a
Espanya
pantalla trans
52 Tuesdays
52 Tuesdays va ser la gran sorpresa de l'última edició del Festival de Berlín, no només per la seva temàtica, sinó també per l'originalitat de la seva metodologia i el seu pla de producció. La directora, Sophie Hyde, va posar una sola regla: quedar amb els actors cada dimarts durant 52 setmanes i rodar el que sorgís, sense guió i només amb algunes indicacions.

D'aquesta manera, la pel·lícula es converteix en una col·lecció d'imatges, un collage d'emocions al voltant d'un tema fascinant: el pas de l'edat adolescent a la maduresa de la Billie, una noia perduda i confusa davant la important decisió de la seva mare, que lluita per dur a terme una readaptació de gènere. És una pel·lícula sorprenent des de tots els punts de vista (formal, visual, narratiu...) que mostra d'una manera diferent la realitat de la transsexualitat en una família qualsevol a la Austràlia d'avui. Una joia que estrenem a Espanya.
Web oficial> my52tuesdays.com