13
Icons
Institut Francès
DIJ 03/7
20.30h
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■


Títol
Gore Vidal:
The United
States of Amnesia
Director
Nicholas D. Wrathall
País
Estats Units




Intèrprets
Gore Vidal
Christopher Hitchens
Canadá
Burr Steers
Producció
Amnesia Productions
Distribució
The Film Collaborative
Gènere
Biografia
Durada
83'
Any
2013
Festivals
Palm Springs, Zuric, Tribeca (Nova York), Provincetown (EUA), Frameline (San Francisco), Edmonton (Canadà), Atenes, Londres, American Film Festival (Polònia)
Estrena a
Espanya
SECCIÓ OFICIAL: DOCUMENTALS
Gore Vidal: The United States of Amnesia
Cap figura del segle xx no ha tingut un efecte tan profund en el món de la literatura, el cinema, la política, el debat històric i les guerres culturals com Gore Vidal (1925-2012). Basat en entrevistes íntimes amb el propi Vidal, aquest documental de Nicholas Wrathall compon un relat fascinant de l'últim gran crític del liberalisme nord-americà. Els comentaris dels qui més el van conèixer (inclosos el famós periodista Christopher Hitchens i el nebot de l'escriptor, el cineasta Burr Steers) es barregen amb material d'arxiu sobre la llegendària carrera mediàtica de Vidal, que ens mostren perquè serà recordat com un els crítics més brillants i audaços dels nostres temps. Veiem també que el lliure tractament de l'homosexualitat en les seves primeres novel·les va dificultar la seva trajectòria literària i el va empènyer a treballar més com a guionista de cinema per viure.

La carrera professional de Gore Vidal va abastar més de 50 anys de vida política i literària americana. El seu retorn als Estats Units després d'uns anys a Itàlia va marcar l'última gran etapa de la seva carrera creativa, i aquesta pel·lícula representa una oportunitat extraordinària per entendre la visió que tenia d'aquest país a principis del nostre segle. Amb sincers testimonis recollits durant els seus últims anys, la cinta explora el seu impacte global i durador en l'art, la política i molts altres camps. La seva visió general de l'estat actual de la república i de la salut de la democràcia als EUA és única i irrepetiblement incisiva.