3 al 6 d’abril de 2015

Camins del País Valencià
Proposem fer quatre interessants sortides úniques per les seves característiques i que ens permetran visitar enclavaments emblemàtics de la geografia valenciana, des de paisatges costaners fins a l’interior muntanyós; poder recórrer antics camins i sendes botàniques, visitar una cova prehistòrica, monestirs medievals, etc. Les excursions són, en dos casos, d’un grau de dificultat mitjana i dues caminades més de tan sols mig dia i de dificultat baixa. Està previst que ens allotgem a una casa de turisme rural a Simat de la Valldigna, que disposa de tot el necessari: roba de llit, tovalloles, etc.
SORTIDA: Divendres 3. Quedem a Palau Reial (metro Linia 3), a les 8.00h del matí.
DESCRIPCIÓ GENERAL: Sortida en cotxes cap a València per la AP-7 fins a arribar al paratge natural Vall de la Murta (Alzira). Dinarem de pícnic i a la tarda recorrerem aquesta bonica vall a través de la senda botànica. Depenent del temps disponible podrem arribar al Cavall Bernat i la Creu del Cardenal, des d’on tindrem vistes de la marjal de l’Albufera, de Cullera i del mar.
Dissabte 4. Després d’esmorzar anirem fins a l’abrupte i espectacular barranc de l’Infern, situat a la Vall de Laguar, a la comarca de la Marina Alta d’Alacant. Té un gran interès geològic i arqueològic amb nombrosos abrics, avencs i tolls que recorre el riu Girona. El traçat de la ruta, amb nombrosos esglaons en pedra, recorda l’últim reducte de les rebel•lions dels moriscs. Dinar de pícnic.
Diumenge 5. Un cop preparats començarem la caminada des de Simat de la Valldigna per pujar al Mondúber. Un massís cretaci (841 m) a la comarca de la Safor, amb potents formes càrstiques com els poljes de la Drova i de Barx. Veurem la cova de les Mallaetes i tindrem unes vistes magnífiques de tot el Golf de València. Dinar de pícnic.
Dilluns 6. Aquest últim dia visitarem una altra zona ben característica com és el Parc Natural de l’Albufera, amb la Devesa i el Saler. Un ecosistema integrat per dunes costaneres, algunes recuperades i arrabassades a l’especulació urbanística, de bosc mediterrani i bassals, que fa un hàbitat únic. Dinarem d’hora, a un restaurant de la zona, i farem la tornada.
QUÈ CAL PORTAR: roba d’abric, impermeable, botes de muntanya, necesser, crema solar, cantimplora, queviures. (Es podrà sopar i comprar menjar al poble).
PREU: Aproximadament 75 € per persona que inclou les 3 nits d’allotjament. Els menjars, els pícnics i el desplaçament van apart.
INSCRIPCIONS: Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) amb nom i cognoms, telèfon mòbil i si disposeu de vehicle. Cal fer un ingrés a compte de 50 € abans del 8 de Març. Fer l’ingrés a CatalunyaCaixa 2013-0500-11-0212830635, indicant el nom i congnoms i País Valencià. També us podeu apuntar directament al Casal (c/ Verdaguer i Callís, 10, BCN Tel. 93-319 55 50)
VOCALS: Manel i Miquel
AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT. L’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.
Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya