La botifarra (o manilla) és un joc tradicional de cartes molt popularitzat arreu de Catalunya i que, des del febrer 2002, juguem cada dijous a local del Casal Lambda, a partir de 2/4 de 9 del vespre.
Botifarrades
Al Casal Lambda fem partides de tota mena, sense parelles tancades, obertes a tothom, i, per a principiants, també ensenyem a jugar i a fer les primeres passes per tal de ser un grup cada cop més nombrós.
La botifarra es juga per parelles, i es reparteixen totes les cartes (48 en total), 12 per jugador. Les normes i dinàmica de joc impedeixen la temptació de fer trampes, i no es juga mai amb diners. El plaer del joc, és l’estratègia, el càlcul, fer unes bones jugades, i, evidentment, anar sumant punts i guanyar la partida.
La botifarra és un joc d’atzar però també d’estratègia. El càlcul i la memòria són elements importants si hom vol plantejar una partida disputada, apassionant, amb jugades agosarades i de nivell. Però aquest no és sempre el plantejament de la colla de la botifarra on, el que compta per damunt de tot, és passar una bona estona jugant i petant la xerrada.
Pel que fa al detall de les regles de joc el millor sempre és venir un dijous al vespre al Casal. També les podreu trobar en diversos webs, o fins i tot fer pràctiques de joc al www.butinet.org.
Sortides
El grup de la Botifarra també organitza, puntualment, algunes sortides durant l’any. Excursió, calçotada, etc. sempre amb la companyia d’unes baralles de cartes per a una bona partida si l’ocasió es presenta. Les sortides són obertes a tothom i no cal ser jugador de cartes, i són anunciades al web del Casal.