25/04/2015

El passat 25 d’abril el Casal Lambda va rebre la visita d’un grup d’estudiants americans del , que actualment cursen uns estudis de gènere, sexualitat i etnicitat. L’objectiu de la visita fou el de conèixer l’origen del moviment LGTB al nostre país i sobretot, poder viure’l de primera mà en forma d’experiència sociocultural, d’una manera pràctica i dinàmica.

En arribar, el grup d’estudiants estrangers, format per unes vint persones, van ser rebuts per en Jordi Samsó, responsable de l’acolliment del Casal Lambda, que els va fer una explicació sobre el casal, un breu recorregut per la seva història, els objectius i la feina que es realitza. A més, en Sergi, com a responsable del Grup Jove, els va explicar el funcionament del grup, els perfils de gent que el formen, les activitats que s’hi realitzen i les problemàtiques actuals.

Tot seguit, el Grup Jove i el grup d’estudiants es va reunir per tal d’establir el primer contacte. En petits grups que canviaven cada pocs minuts amb l’objectiu que tothom pogués parlar amb tothom, es va tenir l’oportunitat de parlar de temes tan diversos com ara el funcionament del casal, les activitats que s’hi duen a terme o temes relacionats amb com es viu l’homosexualitat a la nostra ciutat. Combinant tant l’anglès com el castellà es van poder mantenir converses prou fluides, i els membres del Grup Jove van respondre a totes les preguntes que tenien els seus convidats.

Després d’acomiadar el grup d’estudiants, que van obsequiar el casal amb una caixa de bombons, els membres del Grup Joves es van reunir per a comentar com havia anat l’activitat i posar en comú les impressions. Quedà palès que l’activitat fou una experiència veritablement enriquidora, que els membres del Grup Jove van valorar molt positivament i van saber aprofitar, ja que no cada dia es presenten oportunitats tan interessants com conèixer persones vingudes d’altres països interessades en una temàtica de la qual nosaltres en formem part. Amb tant d’interès i il·lusió fou seguida la ronda de contacte, que tots els membres van compartir la impressió que havia passat massa ràpidament, malgrat haver-hi dedicat una bona estona.

Finalment, el Grup Jove va anar a sopar a un restaurant ubicat al centre de la ciutat, on van poder continuar les converses d’una manera més informal.