Ocaña va ser un artista autènticament inclassificable. Va irrompre com a performer dècades abans que ningú  sabés què volia dir fer una performance. A través de les seves intervencions artístiques, el pintor naïf va esdevenir un activista pioner dels drets LGTBI molt abans que aquestes sigles fossin conegudes. Ocaña, el precursor de tota una manera de viure i d’entendre el món, torna a Barcelona per explicar de nou la seva història.

Cia. Òpera de Butxaca & Nova Creació de la mà de l’actor i cantant Joan Vázquez (el premiat protagonista de Paquito forever), i de la guitarra del director musical Marc Sambola, reten homenatge a Ocaña en un recital teatralitzat a ritme de copla. A Ocaña, Reina de Las Ramblas, les paraules en primera persona del carismàtic artista es combinen amb la interpretació de clàssics del gènere que tant li agradaven, amb títols com ara TatuajeOjos verdesY sin embargo te quiero o La niña de fuego. El dramaturg Marc Rosich, coneixedor profund de la figura d’Ocaña, ha confegit una dramatúrgia exquisida i punyent, repassant els capítols més importants de la seva arrauxada vida i també de la seva tràgica mort, quan les guspires d’una bengala van encendre la disfressa de rei sol que portava.

Casal Lambda, que col·labora amb Barcelona Districte Cultural en les dinamitzacions de debat posteriors a l’obra, recomana l’espectacle. Podeu trobar més informació i fer reserva d’entrades gratuïtes en AQUEST ENLLAÇ.