El projecte José y la Barcelona disidente té per fil conductor la història real de José Tenorio, que a causa de l’estigmatització de l’homosexualitat i de la SIDA, va quedar enterrada en el passat. Un intent de reconstruir una identitat a través de la memòria col·lectiva amb un work in progress, una exposició i una acció al Metro de Barcelona.

Partint de la història real de José Tenorio, La Línia -companyia resident del Teatre Lliure aquesta temporada- ha elaborat un recorregut per descobrir la Barcelona de la dissidència homosexual dels anys 70 i 80. Aquesta ruta vol reconstruir la memòria oblidada dels inicis de la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI a partir de testimonis personals i del traçat urbà entre el Paral·lel i la Rambla.

Com a resultat, la línia de metro Rojo Clavel comparteix la documentació recollida durant el procés de creació del work in progress José y la Barcelona disidente  amb aquesta intervenció artística al TMB. A cada parada, s’hi pot trobar un codi QR amb el qual poder descobrir el pas del José per la ciutat i la memòria de la Barcelona LGTBI+ que amaguen les estacions del metro.

També podreu visitar l’exposició Rojo Clavel a l’Espai Mercè Sala (estació Diagonal) del 17 de febrer al 30 de març.

+INFORMACIÓ del projecte en AQUEST ENLLAÇ.

[Casal Lambda ha col·laborat en aquest projecte amb documentació i testimonis directes.]