Diumenge 29 de setembre de 2013

 

 

LLOC DE SORTIDA:  Quedem al primer vagó del tren que surt a les 8.11 h. de Sant Andreu Arenal (linia Vic-Puigcerdà), que passa per Sants (7.56 h) i Plaça Catalunya (8.01 h)

DESCRIPCIÓ GENERAL: En aquesta sortida visitem un racó especial, els bufadors de Beví, lloc ombrívol i màgic situat al vessant nord de la serra de Bufadors. Pel camí passem pel castell de Montesquiu i el de Besora, enrunat i enlairat dalt d´un turó.

Arribem a Sant Quirze a les 9.44 h. Sortim de l´estació  i enfilem cap al nord per la pista asfaltada (GR-210) fins al castell de Montesquiu. Esmorzem al parc del castell.  Des del castell prenem el SL Sender dels Tres Castells. No està marcat però és fàcil de seguir gràcies als nombrosos pals indicadors que hi ha durant el recorregut. El camí passa pels plans de Revell abans de devallar a la cruïlla que puja fins al castell de Besora (ruïnes) on podem dinar. Baixem fins a Santa Maria de Besora pel camí del castell. Des de Santa Maria prenem la pista encimentada que porta a Ripoll i la seguim durant 2,5km fins al coll de Beví, on prenem un corriol que s´enfila cap la serra de Bufadors. El camí puja força dret els primers metres encara que no triga a planejar de vegades pel vessant sud oferint-nos extenses vistes del Bisaura i a voltes pel vessant nord entre fagedes. Els bufadors són unes escletxes a les roques per on s´escola el vent produint el soroll que dóna peu al nom de l´indret.. Al final arribem a l’estació de la Fraga de Bevié, una colònia tèxtil abandonada. No podem badar perquè l’únic tren de la tarda passa a les 17.14h.

DADES:         Distància aprox.:      16,6 Km.

                   Durada caminada:   5 hores

                   Desnivell acumulat: 600 m positius i 500 m  negatius                         Dificultat: mitjana

QUÈ CAL PORTAR:    esmorzar, dinar, aigua, bon calçat,  i protecció per la pluja. Es recomana portar bastons de travessa

 PREU:  bitllet tren anada i tornada 11.40 € + 3€ de despeses d’organització

INSCRIPCIONS AL CASAL LAMBDA:  C/ Verdaguer i Callís, 10. Tel. 93 4541249. Es paga a la sortida

VOCALS:            Josep Mª i Pep

 

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.L’assegurança corre a càrrec de cadascú. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de l’activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya