El passat 29 d’octubre el Palau Alòs de Barcelona va acollir la presentació de l’espot del Grup de Joves del Casal Lambda. El projecte s’anomena “Siguis com siguis, hi tens la porta oberta” i està composat per cinc vídeos diferents interrelacionats. S’ha finançat a través de la plataforma Verkami i ha comptat amb un ampli equip tècnic i artístic novell.

L’acte va reunir a part dels tècnics i actors involucrats, així com diversos voluntaris dels Joves, familiars i amics. El President d’Honor del Casal Lambda, Armand de Fluvià, i l’actual President, Emilio Ruiz, van donar pas al brindis després de dedicar unes paraules a la positiva evolució del Grup des de la seva formació fa tot just dos anys.

Posteriorment, el director de l’espot, Jordi Pros, va destacar l’envergadura que ha arribat ha assolir aquest projecte i la significació personal que ha tingut, i el coordinador del Grup de Joves, Sergi Cubell, va assenyalar l’esforç logístic que ha suposat el rodatge i la forta implicació dels voluntaris. Finalment, tots els assistents que van omplir l’auditori del Palau Alòs van poder visionar en primícia les cinc peces de l’espot.

La idea que hi ha darrere de l’espot és presentar el Grup Jove del Casal Lambda remarcant la seva pluralitat a través de quatre joves protagonistes que tenen diferents aficions, creences i situacions personals. A través de quatre fragments diferenciats de l’espot es donen a conèixer les experiències que es poden desprendre de formar part del Grup Jove i allò que els aporta a cadascun dels protagonistes: veure que allà troben el què busquen, que tothom hi té la porta oberta. Al cinquè fragment, els quatre protagonistes es troben al Casal amb la resta de joves i descobreixen un espai amable on socialitzar-se, culturitzar-se, reivindicar-se i divertir-se, a més de trobar-hi referents.

Aquest projecte de ficció ha comptat amb la participació d’estudiants i antics alumnes provinents de diferents institucions del món audiovisual i de les arts escèniques (ESCAC, EMAV, Eòlia, Nancy Tuñón, etc.). D’altra banda, ha tingut el recolzament d’una entitat LGTBI històrica com el Casal Lambda i un seguit de voluntaris del Grup Jove provinents de diferents disciplines.