09/05/2015

El passat dissabte el grup de joves del Casal Lambda vam rebre la visita de It Gets Better España, una plataforma que es dedica a promoure la normalització del col·lectiu LGTB i a donar suport a les persones que estiguin patint discriminació homòfoba mitjançant vídeos. El Víctor Pérez i l’Oriol Pi van ser els encarregats de realitzar una presentació d’aquest solidari projecte que es va iniciar recentment a Barcelona.

It Gets Better España és una plataforma sense ànim de lucre que té com a objectiu comunicar a joves LGTB que tot i la problemàtica social de la discriminació per raons d’orientació sexual, tot millora, i pretenen inspirar els canvis necessaris per aconseguir-ho a través de vídeos de suport a YouTube que qualsevol pot penjar. Proporcionen una xarxa de suport on mentors i referents mostren els nivells de felicitat i optimisme que podran obtenir en les seves vides i així caminar cap a una societat que respecti la diversitat afectivo-sexual i de gènere.

Posteriorment, vam participar en una activitat de debat en grups dividida en temàtiques. En primer lloc vam de visionar alguns dels vídeos més representatius que ha rebut It Gets Better, com el dels propis Dan Savage y Terry Miller (fundadors del moviment It Gets Better, als Estats Units), el de l’expert en psicologia afirmativa gai Gabriel J. Martín o el de la primera dona transsexual militar de l’Exèrcit de l’Aire, María Pachón. Després de cadascun d’aquests missatges els diferents grups van debatre i proposar conceptes sobre els obstacles que es van trobar abans i després de sortir de l’armari, què dirien al seu jo adolescent en l’etapa d’auto acceptació o fets que demostren que mica en mica realment tot millora.

La conversa va ser molt activa i participativa i vam extreure conclusions transcendentals; en definitiva, va ser una activitat profitosa i de gran interès per tots els joves. Finalment, vam sortir tots a sopar i a prendre alguna cosa per acabar de tancar un dia rodó!

Podeu trobar més informació a www.itgetsbetter.es i a les seves xarxes socials.