El divendres 12 de novembre va tenir lloc a la Sala Gran del Centre LGTBI de Barcelona la preestrena del documental ‘Human Rights’ del director Elio Colen, en el marc de les activitats del Divendres al Lambda.

A través de l’associació ACATHI, Colen va poder entrevistar a set persones membres del col·lectiu LGTBIQ+ que han hagut de fugir dels seus països. Veneçuela, Nicaragua, Colombia, Rússia, Hondures, Nigèria i Cuba són els països de procedència i Espanya el d’arribada. 

El documental no se centra, només, en la seva experiència als països d’origen i la seva posterior fugida, sinó també amb la nova vida que van haver de construir com a persones migrants i sense papers a casa nostra.

Els assistents van poder preguntar-li al director les seves inquietuds, com per exemple, què l’havia motivat per realitzar-lo. Colen va explicar que tot i que personalment no té cap conegut que ho hagi patit al seu entorn, li semblava interessant mostrar-ho. D’altra banda, va explicar que dos dels protagonistes sortien amb màscara per por a ser reconeguts als seus països d’origen, tot i que, com va assegurar Colen, no hi ha intenció de projectar el documental en aquells països.

Aquest documental es tornarà a programar dins dels Divendres al Lambda en una propera data a confirmar.