26, 27 i 28 de maig de 2012

La Vall de Núria és un indret mític del Pirineu on no hi arriben els cotxes. El recorregut proposat és una cursa d’alta muntanya (que farem caminant) i que dona la volta a la Vall pujant al Puigmal i quatre pics més. El nom vé donat per la forma peculiar de la Vall que recorda la olla on Sant Gil cuinava per als pastors de la zona. Allotjament al Refugi del Pic de l’Aguila en règim de mitja pensió. Desplaçament en tren.

 

 

DESCRIPCIÓ GENERAL:

Dissabte 26:Sortida de Barcelona, en tren de la linia Ripoll-Puigcerdà a les 8.07 h de Sant Andreu Arenal que arriba a Ribes de Freser a les 10.11 h, A Ribes agafarem el cremallera fins a Queralbs. El tram Queralbs – Nuria el farem pujant per el sender marcat. Dinarem a mig Camí o quan arribem a Núria. A la tarda farem una passejada pels voltants del santuari (cova de San Gil). Sopar i allotjament a l’alberg. I anirem a dormir d’hora que l’endemà cal matinar.

 Diumenge 27:(Olla de Núria) Ens llevarem d’hora (6 matí), esmorzar i sortida a peu des del refugi. Passarem pel Santuari (1967m) i anirem en direcció al Puigmal (2913m). Un cop fet el cim seguirem carenant passant pels pics de Puigmal de Segre, Finestrelles, Nou Fonts, Nou Creus, Fossa del gegant, Font negre i Pic de l’Aguila. Allà baixarem cap al Refugi i haurem completat la volta. És una travessa llarga i amb forts desnivells que es pot fer en unes 8-9 hores, dinarem de picnic durant el trajecte. Soparem al refugi

Durada aproximada i distància: 8 h – 9 h / 21 km. Desnivell acumulat de 3880 m. Dificultat alta muntanya. És una excursió llarga.

http://www.unioexcursionistavic.org/arxius/documents/mapa_cursa_olla_nuria_2011.gif

Dilluns 28: Esmorzar i sortida cap a Queralbs seguint el camí de baixada. Dinarem a Ribes en un restaurant i a la tarda tornarem a Barcelona en tren.

Cal portar: roba d’abric, impermeable, bones sabates, tovallola i necesser, roba de recanvi, sac de dormir o llençols, lot, cantimplora i queviures pels dinars.

PREU:  80 € aprox (Alberg + tren) no inclou picnic ni dinar de dilluns

INSCRIPCIÓ:  Places limitades (14). INDIQUEU NOM I TELÈFON,

INFORMACIÓ AL CASAL LAMBDA:   C/ Verdaguer i Callís, 10. (08003)

Barcelona    Tel. 93 319 55 50

INSCRIPCIONS PER COMPTE CORRENT:

Trucar al Casal o enviar un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i fer un ingrés de 40€  a Caixa de Catalunya 2013-0500-11-0212830635 indicant el vostre nom i NURIA.

VOCALS:  Josep Mª I Pep

Grup adherit a la Federació de Entitats Excursionistes de Catalunya