En dues jornades excursionistes coneixerem alguns dels llocs més rellevants del Montsant, un dia al sector est (cap a Albarca) i l’altre al sector oest (cap a Cabacés), farem alguns trams de GR i també del Camí dels Cartoixans. El tercer dia serà de turisme, dinar i tornada.

Desplaçament en cotxes particulars i allotjament a mitja pensió en el refugi de la FEEC de La Morera del Montsant.

 Divendres 6:  Sortida a les 7.30 del matí de Barcelona, (Av. Diagonal, metro Palau Reial, cantonada carrer John M. Keynes) Anem per autopista passant prop de Tarragona i de Reus, passem per Cornudella i arribem a La Morera.

Cap a les 10.00 aprox. comencem a caminar cap a l’oest, seguint el Camí dels Cartoixans, trobarem la Font Pregona i el Mas de Sant Antoni, més endavant ens desviem per pujar cap a la Serra Major pel Grau de l’Enderrocada.

Depenent de l’hora, ens acostarem a l’ermita troglodita de Sant Salvador de Margalef. Continuem pel Camí de Capçada cap a l’est fins La Cogulla (1.062 m., tercer cim del massís) Dinar de picnic al magnífic racó del Clot del Cirer.

Quan arribem al Piló dels Senyalets (1.102 m.) ja començarem la baixada cap al Grau de la Grallera per tornar a La Morera.

Dades tècniques aproximades: 17 km. 6h 30m. 700 m. desnivell positiu.

Allotjament al refugi, sopar i dormir.

Dissabte 7:  Esmorzar d’hora i començarem a caminar seguint el GR 171 en direcció a Ulldemolins. Pujarem a la Serra Major pel Grau de l’Agnet, passant a tocar del la Roca Falconera (1.120 m.), després el camí baixa fins el Toll de l’Ou, un lloc magnífic en el barranc dels Pèlags, i tornarem a pujar fins el Pi de la Carabasseta, ja a la banda nord del massís. Vistes de la comarca de les Garrigues, de la Conca de Barberà, etc, i si el dia acompanya, muntanyes llunyanes, els Pirineus, etc.

Continuem pel GR fins la ermita de la Mare de Déu del Montsant. Parada per dinar de picnic. Girem cap al sud i passem per la Roca Corbatera (1.163 m., el cim més alt) i ja anirem tornant cap a la Morera passant pel Grau del Carabassal.

Dades aprox.: 20 km. 7 h. 1.100 m desnivell positiu.

Sopar i dormir.

Diumenge 8:  Després d’esmorzar ens desplaçarem amb els cotxes fins a la Conreria d’Escaladei. Possibilitat de comprar vi D.O.Priorat, oli, mel, etc. Visita opcional del Monestir Cartoixà. Si es vol  podem arribar fins les restes de la ermita de la Pietat. Cap al migdia anirem a Reus on farem el dinar de comiat (possiblement al BonArea)

Tornada a Barcelona per al mateixa ruta de l’anada.

Cal portar: Cal portar motxilla per les excursions, roba d’abric, impermeable, sabates de muntanya, bastons per caminar, llençols o sac de dormir, tovallola, pijama i necesser, roba de recanvi, llanterna, cantimplora… menjar pels picnics de divendres i dissabte, bon humor i alegria.

PREU:  aproximadament 85 € (organització, dues nits en MP). Hi ha descompte pels federats i pels socis del Casal,  recordeu de portar els carnets. El cost del desplaçament en cotxes es calcularà un cop allà i es distribuirà entre tots els participants (aprox. 80 euros/cotxe).

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS PER INTERNET I COMPTE CORRENT  enviar un correu (muntanya@lambdaweb.org) indicant el vostre nom, telèfon de contacte, disponibilitat de vehicle, i fer un ingrés de 40€ amb el vostre nom i    MONTSANT       a BBVA  ES72-0182-4609-9802-0116-3862

També us podeu apuntar directament al Casal Lambda

(Centre de Recursos LGTBI de Barcelona, carrer Comte Borrell 22, tel. 933195550)