Divendres 25 de febrer i en el marc dels Divendres al Lambda, vam tenir al Social Lambda als tres protagonistes de l’obra de teatre ‘Ocaña. La reina de las ramblas‘.

En Joan Vázquez canta i interpreta a José Pérez Ocaña, un pintor i artista que es va fer popular a Barcelona per passejar transvestit per la Rambla en defensa dels homosexuals en ple Franquisme. Vázquez dalt de l’escenari del Teatre Condal es converteix en la diva Ocaña.

Juntament amb l’actor, vam tenir en Marc Rosich, dramaturg, i en Jordi Costa, guitarrista. Els tres van explicar com havia estat el procés de documentació d’una de les figures més emblemàtiques de la Barcelona del franquisme. Així com diverses anècdotes, com que el germà bessó d’Ocaña, Jésus Pérez Ocaña, els va venir a trobar.

Vázquez posant la veu i Costa la guitarra ens van delectar amb una peça composta per Marc Sambola, guitarrista i compositor de l’obra, expressament per aquesta obra de teatre: ‘Canción muerta‘ amb lletra del poeta Federico García Lorca.

Per acabar es van sortejar una entrada doble per a la funció de l’1 de març. Una funció amb col·loqui posterior a la representació, entre el públic i Marc Rosich. Comptarem amb el germà d’Ocaña i amb el director del Centre LGTBI de BCN.

Com va dir Ocaña, «Es tan fuerte mi personaje que, si yo mañana muero, quedará el personaje y no el pintor». I així ha estat.

Podeu aconseguir la vostra entrada aquí: Entrades Ocaña.