Després de la primera aprovació en el Congrés, de la seva posterior arribada al Senat i de patir petites modificacions, el passat dijous 16 de febrer de 2023, per fi, va tenir el sí definitiu. La Llei Trans i LGTBI+ ja és una realitat amb la seva aprovació definitiva en el Congrés dels Diputats.

Han estat anys de lluita, esforç i reivindicació per finalment poder celebrar una llei històrica amb la que garantir drets i retornar la dignitat a les persones obligades a amagar-se, humiliades i assetjades.

Una legislació que torna a col·locar a Espanya entre els països al capdavant dels drets LGTBI+; que avui 21 de febrer ha rebut l’aplaudiment de la ONU per la “nova legislació feminista” impulsada pel Ministerio de Igualdad. I és que aquesta llei, està entre les sis o set més avançades en reconeixement dels drets trans d’adults i entre les quatre o cinc més avançades en reconeixement dels drets de menors. Podeu veure més informació sobre la llei a les 10 coses que milloraran amb la Llei Tans i LGTBI+.

Tal com ha expressat la presidenta de FELGTBI+, Uge Sangil: “es solo el primer paso para acabar el odio hacia el colectivo LGTBI+ y con los discursos de odio”; es continuarà lluitant per aconseguir els drets que han estat retallats o modificats, els drets que falten per a aconseguir la igualtat real i efectiva de les persones trans i LGTBI+.