El 27 de gener de 1945 alliberaven el camp de concentració i extermini nazi d’Auschwitz-Birkenau i des del 2005 es commemora oficialment el dia Internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust.

Enguany, en motiu d’aquest dia, el Casal Lambda en col·laboració amb la llibreria Antinous ha volgut retre homenatge a Rudolf Brazda, l’últim supervivent dels triangles rosa amb un documental dedicat a la seva figura: Rudolf Brazda, last of the Pink Triangles. Aquest, fa una petita trajectòria de la vida de Brazda partint d’una de les darreres entrevistes concedides. Al començament dels seus 97 anys, Rudolf Brazda ofereix un testimoni insòlit recolzat per una investigació històrica.

Tant en la peça documental com en el llibre on es recull la investigació, es relata l’arribada del nazisme a Alemanya, la invasió de Txecoslovàquia, el que va viure al camp de Buchenwald i les indagacions policials dutes a terme contra nombrosos homosexuals a l’estat nazi. De la mateixa manera, aborda la qüestió de la sexualitat en un camp de concentració.