Homenatge a Patricia Nell Warren

Rodolfo Vargas i Connie Dagas durant l’homenatge de Patricia Nell Warren

L’escriptora, activita i periodista Patricia Nell Warren va ser la figura central de Divendres al Lambda del passat 15 de novembre. Nou mesos després de la seva mort als 82 anys la sala d’actes del Centre LGTBI de Barcelona es va omplir per homenatjar a una de les escriptores més importants, tant de la contemporaneïtat com de la història, pel que fa a literatura LGTBI+.

Connie Dagas, copropietària de la Llibreria Cómplices; i Rodolfo Vargas, escriptor i activista, en col·laboració amb la Llibreria Antinous van conduir l’homenatge. El títol que duia l’esdeveniment (Els Mons prohibits de Patricia Nell Warren) volia fer referència a totes les barreres que va trencar al llarg de la seva vida, obrint mons tant al col·lectiu LGBTI+ com a les dones. Amb els seus llibres ha influenciat a generacions de joves, convertint-se així en un pilar fonamental de la literatura LGBTI+.

Més sobre Nell Warren
La carrera literària de Nell Warren és reconeguda mundialment i els seus llibres han estat traduïts a més de deu idiomes. Concretament, l’Editorial Egales ha publicat sis de les novel·les: El corredor de fondo, La carrera de Harlan, El hijo de Billy, El hombre bravo i El sacerdote i l’assaig El vestuario de color rosa. A més de novel·lista, Warren va treballar fins l’últim moment escrivint articles per diaris nord-americans com Los Angeles Times, Chicago Tribune o San Francisco Chronicle.

MÉS IMATGES: